Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Igre i gaming

Ovo su najbolji dodaci za gaming računala

Gejming zna biti prilično naporan i skup sport. Sve započinje odabirom računala u kojem prevladavaju tri tradicionalne opcije – sastaviti vlastiti PC, kupiti gotovo stolno računalo ili neki od gejming modela prijenosnih računala. Svaki od izbora ima svoj set mana i prednosti, ali i jednu zajedničku notu – kroz idućih nekoliko godina nadogradnja će biti obavezna.

Bez obzira na konačan odabir vrste računala za gejming, pa čak i nakon što ste napokon odlučili koju  ćete grafičku karticu, procesor i monitor, ostaje vam još razmisliti, istražiti i izabrati PC periferiju. I dok pretražujete najbolje ponude u web trgovinama (Jeftinije.hr je online mjesto koje uvijek preporučujemo) teško je odlučiti zvuče li te slušali jednako dobro kao što izgledaju ili trebate li konačno zamijeniti stari miš sa novijom bežičnom verzijom.

Pripremili smo vam zato pregled top opreme za gejming koja provjereno vrijedi investicije i u svakoj kategoriji smo pronašli high end i best buy opciju što se tiče konkretnih modela. Provjerite!

Najbolja tipkovnica

U proteklih nekoliko godina tipkovnice za gejmanje su se značajno promijenile. U prvom redu po kvaliteti izrade i ukupnoj veličini. Osim što danas zauzimaju puno manje mjesta, elegantnije su i puno bolje izrađene. Sve preporuke idu u smjeru Logitechove G512 Carbon tipkovnice. Napravljena je od aluminija i ima vrlo dobar dizajn koji neće opteretiti vaše dlanove i zglobove čak ni nakon najdužih partija.

High-end model: Corsair K95 Platinum

Budget model: Cooler Master MasterSet MS120

Najbolji bežični miš

Prije samo nekoliko godina ideja da gejmate sa bežičnim mišem bila je nezamisliva. Godinama su bežične opcije miševa jednostavne previše trzale da bi ih ijedan iole ozbiljniji gamer uzeo u obzir, ali danas je već nešto drugačija situacija. Novi Logitechov G903 bežični miš zadovoljit će i najzahtjevnijeg gamera. Jednostavan dizajn, super precizne tipke i zadivljujuće trajanje baterije dovoljan su razlog da razmislite o bežičnom rješenju.

High-end model: Logitech G903

Budget model: Logitech G203 Prodigy

Najbolji miš

Ako se veliki tradicionalist koji se nikako može pomiriti s idejom da igrate na bežičnom mišu imamo za vas pravu jednu poslasticu sa žicom. Riječ je o SteelSeries Rival 600 modelu miša kojeg mnogi nazivaju najboljim gaming mišem kojeg trenutno možete kupiti. Sa 12.000 CPI rezolucije i 350 IPS brzine ovaj miš može pratiti i najmanje pokrete zahvaljujući brzini i preciznosti čitanja koja je superiorna u usporedbi s drugim miševima.  

High-end model: SteelSeries Rival 600

Budget model: Cooler Master MasterMouse MM520

Najbolja podloga za miš

Neočekivan komad gamerske opreme svima onima koji ne uživaju u gejmingu je podloga za miš. Dobre gamerske podloge za miš danas su opremljene RGB osvjetljenjem, a neki od najboljih modela imaju i opciju bežičnog punjenja. Sasvim sigurno nećete pogriješiti ako odaberete podlogu bilo kojeg od gaming proizvođača poput SteelSeries ili Razora, a u obzir svakako dolaze i Asus ROG modeli, MSI Thunderstorm ili Corsair MM600 model za kojeg mnogi kažu da je apsolutno najbolji izbor.

High-end model: Razer Firefly and Mamba Hyperflux

Budget model: SteelSeries QcK

Najbolje slušalice s mikrofonom

Najbolje slušalice s mikrofonom, neizostavan dio gamerske opreme, pripale su SteelSeries modelu slušalica naziva Arctis Pro Wireless. Ove slušalice u jednom objedinjuju sve poželjne karakteristike dobrog headseta: ugodne su za nošenje i nisu preteške, imaju super dobru bateriju koja znatno produžuje vrijeme između punjenja. Pouzdane su i naravno najvažnije, omogućuju izvrstan zvuk.

High-end model: SteelSeries Arctis Pro Wireless

Budget model: Corsair Void Wireless

Najbolji gamepad

Iako vam neće zamijeniti upotrebu tipkovnice i miša kod većine PC igara, neke ćete igre lakše i jednostavnije igrati uz pomoć gamepada nego recimo miša, a gamepadi su isto tako neizostavan komad opreme ako se igrate i na drugim platformama. Hrpa je opcija kod PC gamepada, ali jedan je gamepad već godinama nenadmašno bolji od ostalih – Xbox One wireless gamepad. Iako je star već pet godina (neka vas ne čudi da mu trebaju AA baterije), do danas nije našao dostojnog protivnika. Ako vam treba gamepad za PC, ne razmišljajte o drugim opcijama.

High-end model: Xbox One Elite Wireless Controller

Budget model: Xbox One Wireless gamepad

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Tech

Kako sam krenuo, samo mi žena i djeca neće imati oznaku Xiaomi. Na recenziji imam Xiaomi Wireless Mouse Silent Edition, bežični miš koji malo...

Tech

Nosiva tipkovnica od tekstila

Igre i gaming

SteelSeries krenuo je u obnavljanje svojih gaming proizvoda i do nas, barem što se tipkovnica tiče prvo je stigao – flagship model. Apex 7...

Tech

Tipkovnica kakvu još niste imali