Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

PayPal ima velikih problema s hakerima

Prethodnih nekoliko tjedana obilježeno je velikim PayPal problemima, a prvi je došao u obliku ranjivosti u okviru autentifikacije koja je napadačima omogućavala preuzimanje podataka žrtava, a nakon toga i njihovih računa. Novi izvještaj sad ukazuje na to da je cijeli proces autentifikacije problematičan, s obzirom na to da napadači računima mogu pristupiti samo uz pomoć osnovnih podataka, koji se na dark webu mogu kupiti za samo 1,5 američki dolar.

Šest ozbiljnih ranjivosti

Ranjivost je otkrio CyberNews istraživački tim, a upozorava se da PayPal izvještaje nije shvatio ozbiljno nakon što ih je o problemima informirao tim HackerOne. Problem je u tome što se radi o čak šest ranjivosti, koje uključuju i ozbiljne propuste zahvaljujući kojima napadači mogu zaobići dvostruku autentifikaciju.

Ako se uzme u obzir da je na dark web tržištu dostupan veliki broj podataka o PayPal korisnicima, kao osnovna mjera zaštite preporučuje se promjena lozinki, kao i to da se PayPal lozinka razlikuje od onih koje se koriste na drugim platformama. Korisnici bi nakon toga trebali biti sigurni, s obzirom na to da bez pravih podataka napadači nisu u stanju zaobići dvostruku autentifikaciju.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Web & IT

Stručnjaci već neko vrijeme ističu da je jasno da su istraživanja koja su u vezi s cjepivima primarne mete obavještajnih službi širom svijeta.

Web & IT

Velike tvrtke sad imaju još više razloga za strah, jer bi suradnje ovih grupa mogle dovesti do efikasnijih napada.

Web & IT

U najvećem broju slučajeva, hakeri su pokušali phishing metodom doći do pristupnih podataka.

Web & IT

Stručnjaci za sigurnost otkrili su novi, napredni malware koji može zaobići i najozbiljnije sigurnosne mjere.