Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Postoji hrvatski pametni jastuk

Pogledajte što sve može

Senzori, alarm, SOS gumb, bilježenje podataka o snu, priključci, glazba… sve to dolazi s hrvatskim pametnim jastukom kojeg izrađuje osječki LIO.

Pametni je jastuk temeljen na njihovu memory jastuku Eliteform Silver, a sadrži u sebi senzore koji prate pokrete i analiziraju kvalitetu sna koju isporuče na korisnikovom mobitelu i mobilnoj aplikaciji. Pruža informacije koliko sati i koliko posto je bio dubok san, a koliko plitak te ukupnu ocjenu kvalitete sna.

Otkriva je li bilo hrkanja tijekom sna, kada i koliko puta. Glazbu, koju se može automatski podesiti na isključivanje nakon zadanog vremena, reproducira konduktivnom tehnologijom preko kosti lubanje, bez da ide na uho, što znači da ne ometa partnera dok se sluša glazba. Alarm također ne čuje nitko drugi u sobi. 

Omogućuje se i reprodukcija u aplikaciju ugrađenih binauralnih zvukova, isto konduktivnom tehnologijom, kroz dva zvučnika. Ti zvukovi pružaju opuštanje za mirniji san.

Nastane li potreba za hitnom pomoći, postoji SOS gumb u sklopu aplikacije da pozove unaprijed uneseni telefonski broj. Tkanina na jastuku također ima ione srebra, što sprječava stvaranje bakterija, grinja, ali i neugodnih mirisa. Lako se skida i periva je na 60 stupnjeva.

Ovaj pametni jastuk nema bateriju, a puni ga se priključivanjem na mobilni uređaj. Mobiteli su najčešće odloženi na noćnim ormarićima, a jastuk u sebi ima prorez za kabel s obje strane pa se ne mora voditi računa o tome je li noćni ormarić slijeva ili zdesna, jer će biti jednako dostupan.

Serijska proizvodnja ovog jastuka počinje za dva do tri tjedna, a iz Osijeka poručuju da su se vodili time kako su danas razni uređaju “pametni”, stoga nam treba i “pametni” jastuk.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Zagreb, srce Hrvatske, ne samo da svjedoči o svojoj bogatoj povijesti već i hrabro kroči prema budućnosti predvodeći se pametnom infrastrukturom. Ovaj grad, sagrađen...

Tech

Svaki dom je pametniji uz ovakve termostate

Tech

Uskoro će hladnija vremena, ali za nas je bitno uvijek biti spreman. Ljeti se vjerojatno često nađete u situaciji da ne možete spavati od vrućine....