Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Igre i gaming

Poznata GTA značajka odlazi u povijest

Alat omogućuje igračima da snimaju snimke unutar igre te jednostavno uređuju i dijele video

Foto: KateV28 / Shutterstock.com

Rockstar Games je objavio da se GTA značajka, Rockstar Editor, uklanja jer konzole posljednje generacije više ne mogu pratiti novije značajke i ažuriranja. U svjetlu ovih promjena, neki igrači razmatraju mogućnost kupnje GTA modded accounts (unaprijed usavršenih računa) kako bi nadoknadili gubitak prilagođenog sadržaja i funkcionalnosti koje je pružao Rockstar Editor. Igrači su razumljivo uzrujani promjenom, a mnogi se pitaju zašto je donesena takva odluka.

Rockstar je najavio da će Rockstar Editor biti uklonjen s konzola PlayStation 4 i Xbox One 20. veljače kako bi se osiguralo da će se GTA Online i GTA 5 moći nastaviti ažurirati na ovim platformama. Osim uklanjanja Editora, svi isječci i projekti koji su spremljeni unutar njega također će biti izbrisani u isto vrijeme.

U postu na blogu podijeljenom na stranici Rockstar Games News, stoji:

Kako se počinjemo približavati granicama onoga što je moguće unutar tehničkih kapaciteta konzola prethodne generacije, poduzimamo potrebne korake kako bismo omogućili buduća ažuriranja GTA Online na PlayStationu 4 i Xbox One. Kao dio ovih promjena, Rockstar Editor (uključujući sve isječke ili projekte spremljene u Rockstar Editoru) više neće biti dostupan na PlayStation 4 i Xbox One konzolama od 20. veljače 2024. godine.

Ovo ažuriranje pomoći će osigurati stabilnost ovih platformi i održavati ih ažuriranima s GTA Online dodacima što je dulje moguće.

Iako se post na blogu fokusira na GTA Online, čini se da će GTA 5 također biti pod utjecajem uklanjanja Rockstar Editora.

Stranica za podršku Rockstara o uklanjanju uređivača pojašnjava:

Rockstar Editor više neće biti dostupan u Grand Theft Auto V i GTA Online na PlayStation 4 i Xbox One konzolama od 20. veljače 2024.

Rockstar je potvrdio da ove promjene neće utjecati na PS5, PC i Xbox Series X|S.

‘Glupe tvrtke brinu samo o novcu’

Alat omogućuje igračima da snimaju snimke unutar igre te jednostavno uređuju i dijele video. Nekolicina igrača iskoristila je mogućnost Editora za dodavanje filtera, glazbe i teksta, kontrolu svih 277 modela likova u režimu redatelja, kao i za uređivanje videa za stvaranje kratkih filmova unutar samog GTA Enginea.

Razumljivo je da su mnogi igrači koji su koristili Rockstar Editor razočarani što je napustio starije konzole.

Glupe tvrtke za igre uvijek brinu samo o novcu i nikada ne mare za varalice,

napisao je jedan korisnik.

Drugi korisnik Twittera komentirao je:

Hoće li ovo puno toga promijeniti? Ne. Uzmite i uklonite nepotrebne interijere (koji nikada nisu korišteni) i počnite normalno optimizirati. Što ćete dobiti uklanjanjem uređivača videozapisa?

Drugi korisnik jednostavno je odgovorio s nekoliko različitih uplakanih emojija.

Međutim, nisu svi bili toliko razočarani što je Editor otišao – jedna osoba napisala je da je “bilo vrijeme da se oslobodi”, a drugi korisnik Twittera izjavio je da je “bilo neophodno”. Odluka o uklanjanju značajki iz igara umjesto zaustavljanja podrške je zanimljiva, koju mnogi igrači dovode u pitanje.

Ovo je posebno iznenađujuće jer navedene konzole nisu pretjerano stare, a već teško pokreću igre prema standardu koji mnogi ljudi očekuju od Grand Theft Auta. Rockstar je potaknuo korisnike posljednje generacije konzola da posjete stranicu za podršku kako bi saznali više i kako exportati sve projekte koje su napravili u Rockstar Editoru.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Filmovi

Ledger je imao 28 godina kada je umro od slučajnog predoziranja drogom. Njegova kćer, Matilda Ledger, sada ima 18 godina...

Tech

Te velike tehnološke tvrtke nisu jedine zainteresirane strane koje se natječu za dio budućnosti robota-radnika koje Figure obećava...

Igre i gaming

Ako Sony doista ove godine izda PS5 Pro, bit će zanimljivo vidjeti može li ponovno potaknuti zanimanje javnosti za liniju PlayStationa 5

Filmovi

“Navalny” je dokumentarni film o ruskom oporbenom čelniku i događajima u svezi njegovog trovanja nervnim agensom Novičok 2020.

Igre i gaming

Prethodne naznake uprave Take-Two sugerirale su da će GTA VI biti objavljen tijekom fiskalne godine (FG) 2025. tvrtke...

Filmovi

Cameron je portalu Collider rekao da ako se Avatar 6 i 7 ikada dogode, on ih vjerojatno neće režirati

Tech

Strahovi od umjetne inteligencije koja će se uzdići do te razine da možda i uništi čovječanstvo su opravdani, ali roboti nas još uvijek ne...

Igre i gaming

Prisjetili smo se nekih od najgorih videoigara koje smo igrali i koje nikada više nećemo igrati. Dobro, možda hoćemo