Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Igre i gaming

Prevaranti na Fortniteu vrebaju djecu i kartice njihovih roditelja

Epic Games upozorava

Epic Games upozorava igrače da sve dodatke za igranje na Fortniteu trebaju preuzimati i kupovati isključivo na službenim stranicama.

Fortnite je brzo osvojio igrače diljem svijeta, a premda je igra besplatna (tj. Battle Royal mod), zbog kupovine unutar igre samo je u travnju potrošeno gotovo 300 milijuna dolara. No, popularnost nije privukla samo igrače, nego i prevarante, koji su poželjeli malo tog financijskog kolača.

Meta prijevara su mladi igrači i bankovne kartice njihovih roditelja pa u zadnje vrijeme policija u Velikoj Britaniji bilježi puno prijava takve prirode.

Prevaranti se oglašavaju na društvenim mrežama, YouTubeu te u oglasima tvrdeći da se na nekim internetskim stranicama može besplatno dobiti virtualna valuta koja se koristi u Fortniteu (V-bucks) za kupovinu dodatnih stvari.

Nakon klika na te oglase otvaraju se stranice na kojima se obećavaju besplatni V-bucksi, no prvo je potrebno ostaviti podatke za pristup osobnom profilu na Fortiniteu te druge osobne podatke. Besplatni se virtualni novac, naravno, nikad ne dobije.

Iz Epic Gamesa, izdavača igre, pozivaju na oprez, zbog toga što su stranice koje nude V-buckse opasne i lažne.

Stručnjaci za sprječavanje internetskih prijevara ističu da roditelji moraju objasniti djeci kakve opasnosti prijete online i da su ponude u kojima se nešto besplatno nudi lažne. Krucijalno je djeci pojasniti da nikada ne smiju upisivati detalje o računima, jer su upravo to one informacije koje kriminalci traže.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Internet

Google je nedavno upozorio oko 14.000 svojih korisnika da su postali meta phishing napada. Iza napada stoji hakerska skupina APT28, koja se već neko...

Igre i gaming

Epic Games nastavlja sa svojim koncertima u Fortniteu. Tvrtka je objavila da će “velika zvijezda” nastupiti u sljedećoj seriji koncerata pod nazivom Rift Tour....

Aplikacije i softver

Grupa prevaranata uspjela je prevariti oko 93 000 Android korisnika na način da ih je namamila da na svoje uređaje preuzmu lažne aplikacije za...

Internet

Prema izvještaju Cyber Newsa, podaci 500 milijuna LinkedIn korisnika ukradeni su i prodaju se online. Glasnogovornik LinkedIn-a potvrdio je da postoji skup javnih podataka...