Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gaming

Prevaranti na Fortniteu vrebaju djecu i kartice njihovih roditelja

Epic Games upozorava

Epic Games upozorava igrače da sve dodatke za igranje na Fortniteu trebaju preuzimati i kupovati isključivo na službenim stranicama.

Fortnite je brzo osvojio igrače diljem svijeta, a premda je igra besplatna (tj. Battle Royal mod), zbog kupovine unutar igre samo je u travnju potrošeno gotovo 300 milijuna dolara. No, popularnost nije privukla samo igrače, nego i prevarante, koji su poželjeli malo tog financijskog kolača.

Meta prijevara su mladi igrači i bankovne kartice njihovih roditelja pa u zadnje vrijeme policija u Velikoj Britaniji bilježi puno prijava takve prirode.

Prevaranti se oglašavaju na društvenim mrežama, YouTubeu te u oglasima tvrdeći da se na nekim internetskim stranicama može besplatno dobiti virtualna valuta koja se koristi u Fortniteu (V-bucks) za kupovinu dodatnih stvari.

Nakon klika na te oglase otvaraju se stranice na kojima se obećavaju besplatni V-bucksi, no prvo je potrebno ostaviti podatke za pristup osobnom profilu na Fortiniteu te druge osobne podatke. Besplatni se virtualni novac, naravno, nikad ne dobije.

Iz Epic Gamesa, izdavača igre, pozivaju na oprez, zbog toga što su stranice koje nude V-buckse opasne i lažne.

Stručnjaci za sprječavanje internetskih prijevara ističu da roditelji moraju objasniti djeci kakve opasnosti prijete online i da su ponude u kojima se nešto besplatno nudi lažne. Krucijalno je djeci pojasniti da nikada ne smiju upisivati detalje o računima, jer su upravo to one informacije koje kriminalci traže.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Gaming

Za sad je igračima dostupno samo četiri vrste automobila.

Gaming

U igri će se pojaviti veliki broj modela vozila, a pojedina vozila će biti toliko brza da će postati strah i trepet među igračima.

Gaming

Novi dodatak trenutno je dostupan samo za igru ARK: Survival Evolved.

Web & IT

Stručnjaci već neko vrijeme ističu da je jasno da su istraživanja koja su u vezi s cjepivima primarne mete obavještajnih službi širom svijeta.

Oglašavanje