Geekmaxi
Gadgeti

Profesionalna Xiaomi sportska kamera na akciji na EU skladištu

Pojam za akcijske kamere je Go Pro, odličan proizvod istoimene kompanije iz Sjedinjenih Država. Osim samih kamera, proizvode mobilne aplikacije usko vezane za primarnu djelatnost, što je popraćeno i softverom za uređivanje videa te vrlo popularnim Youtube kanalom.

Tehnološkog predvodnika uredno prati velik broj onih koji kopiraju uspješnu ideju, a takvi se u pravilu nalaze u Kini. Ondje se za patentna prava ne mari previše, pa se često dogodi da za znatno manju cifru od originala dobijete podjednako dobru kopiju.

Eto nam jedne takve na akciji: YI 2 je WiFi sportska akcijska kamera sposobna snimati širokokutni 4K video ili fotografije razlučivosti 12 megapiksela.

Idealna je za ekstremne uvjete: bez problema će podnijeti stresove tijekom surfanja ili skokova padobranom, o običnom kampiranju da ne pričamo. Pritom će baterija od 1.400 mAh pružiti autonomiju od dva sata – podatak se odnosi na snimanje 4K videa; za manje zahtjevne zadaće autonomija će biti i veća.

Zaslon kamere YI 2 dijagonale je 2,19 inča i osjetljiv je na dodir. Uredno će prikazivati sve što uhvati leća i to zajamčeno u temperaturnom rasponu od -20 do +85 stupnjeva.

Valja reći kako ju je moguće povezati s pametnim uređajima kao i s računalom, na kojem ćete – pomoću pripadajuće aplikacije – biti u prilici urediti snimljeno. Povezivanje je moguće i hardverski: možete ga pričvrstiti na, recimo, kakav dron i snimanje obaviti iz zraka. YI 2 trenutno se prodaje za 199,99 dolara na Gearbestu – ukoliko mislite da je ovo velik iznos, pogledajte koliko košta Go Pro kamera sličnih karakteristika.

Zanimljivost za kraj: kamera je proizvedena u suradnji s tvrtkom Xiaomi, pa se to ime također koristi u promidžbene svrhe – iz tog se razloga nalazi i u naslovu ovog članka.

Hm, a ako prilikom kupnje akcijske kamere uočite da vam treba i memorijska kartica, što je vrlo izgledno da će se dogoditi – evo jednog kvalitetnog teksta koji razlaže njihove značajke te nudi listu od 21 najboljeg modela memorijskih kartica trenutno na tržištu.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh