Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gaming

PSP X6 konzola: Retro naslovi za vraćanje u djetinjstvo [RECENZIJA]

Naručili smo nedavno još jednu retro konzolu, PSP X6 konzola s igricama i mnoštvom drugih mogućnosti. Naručili smo je preko Gearbest trgovine, 05.04.2020. i stigla nam je danas 27.04.2020. Prije smo već radili recenziju slične konzole Gocomma Retro FC Plus. Ovom prilikom ćemo napisati par redaka teksta na temu PSP X6 konzole. Slijedi dakle, recenzija PSP X6 konzole.

Oblikom podsjeća na popularnu Play Station Portable konzolu. Dosta je lagana, i dobro prianja u ruci. PSP X6 s prednje strane ima 4,3” veliki zaslon u boji, rezolucije 480×272. Raspon boja je dovoljno dobar za igrice koje može da pokrene. Na ovom uređaju možete igrati stare igrice iz 80-ih i 90-tih.

PSP X6 retro konzola Super Mario
PSP X6 konzola

Igrice su već snimljene u konzolu, i ima ih jako mnogo. Na stranicama gdje se prodaje, navodi se popis od preko 10.000 snimljenih igrica. Mi nismo išli provjeravati, ali ono što smo pogledali je dosta impresivan popis.

PSP X6 popis igrica
PSP X6 popis igrica

Pronašli smo naslove: Adams Family, Aladin, Batman, Batman & Robin, Chessmaster, Commandos, Contra, Double Dragon, Duke Nukem, i drugi SEGA popularni naslovi. Pored spomenutih, pronašli smo Nintendo naslove: Super Mario Advance, Prince Of Persia, Super Mario World 2, Tom And Jerry, Sonic Advance, Doom, The Legend Of Zelda, Final Fantasy I & II, GT Advance, Mortal Combat Deadly Alliance… Sigurno jedan od boljih naslova jeste Wario Land. Igrica je zaista mnogo i teško ih je sve detaljno isprobati.

Specifikacije PSP X6 retro konzole

PSP X6 konzola ima dosta instaliranih igrica, vodećih kompanija iz tog perioda. Moguće je snimiti napredak na 6 igrica, tako da možete nastaviti igrati gdje ste prije toga prekinuli. Ekran je jako dobar. Rezolucija je sasvim dobra za igrice koje konzola pokreće, boje su realne (koliko mogu biti) i najvažnije od svega zaslon ima pozadinsko osvjetljenje.

PSP X6 retro konzola dr Mario
PSP X6 retro konzola – Dr. Mario

Osim igranja igrica, na ovom uređaju možete slušati glazbu. PSP X6 podržava MP3, WMA, i WAV format audio zapisa. Pored toga, konzola može poslužiti i za gledanje filmova, ili video spotova. Podržani video formati su: RMVB, RM, AVI, ASF i MPEG-4.

Na stražnjoj strani se nalazi 1.0MP kamera, za snimanje videa i fotografija. Rezolucija nije za pohvaliti se, i ovu opciju smatramo zanimljivom tek mlađim korisnicima. Moguće je na konzoli pregledavati fotografije u formatu: JPG, BMP i GIF.

Tehničke karakteristike:

Ugrađenih 8GB podatkovnog prostora
Ne izmjenjiva 1500mAh baterija li-ion
T-Flash utor za MicroSD karticu (do 32GB)
Ugrađeni mikrofon i zvučnici
E-book funkcija za čitanje tekstualnih sadržaja

Naši dojmovi i zaključak

PSP retro konzola X6 je super gadget, za mlađe naraštaje, ali i nas starije, koji smo igrali naslove iz 90-ih, pa čak i one ranije. Zaslon je odličan, posebno radi pozadinskog osvjetljenja. Konzola je dovoljno brza da pokrene igrice koje se na njoj nalaze. Isprobali smo neke glazbene sadržaje MP3 formata i reprodukcija ide bez ikakvih poteškoća. Fotografiranje i snimanje videa nije opcija u koju se treba pouzdati. Ipak, za dječju radoznalost svakako je plus. U originalnom pakiranju dolazi PSP X6 retro konzola, upute o korištenju pisane na Engleskom, kabel za punjenje i povezivanje s računalom, i slušalice.

PSP X6 retro igrica 3D
PSP X6

Povezali smo konzolu sa laptopom, Windows 10 Home, i sve je prošlo automatski, bez ikakvih problema i traženja nekih drivera. Presnimili smo pjesme, koje smo kasnije i preslušali.

Tipkice za upravljanje su OK, ali ne i super dobre. Nismo ni očekivali vrhunsku kvalitetu, ali su možda mogle biti za nijansu bolje. Da naglasimo, sve tipkice rade i neće biti problema prilikom upravljanja, ali ne ostavljaju dojam koji smo primijetili kod Gocomma Retro FC Plus konzole.

Ovaj gadget smo kupili za $30 na Gearbest, i možemo napisati da vrijedi tih novaca. Igrica ima podosta, i trebat će vam vremena da ih sve istražite. Ipak, naslove koji su vam ostali u sjećanju možete odabrati i imati ih uvijek pri ruci. Raspored direktorija možete sami urediti, i kopirati u njih igrice koje imate namjeru redovno igrati. Poseban doživljaj daju popularni naslovi, posebno oni stari 3D FPS.

U jednom dosta kompaktnom uređaju imate konzolu za igranje retro igrica, audio player, E-book čitač, video player, foto/video kameru. Za putovanja, ili danas (u vrijeme korone) za samoizolaciju, ovaj gadget je odlična opcija.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Gaming

Prvi put na recenziji imam gaming stolicu i to ne bilo kakvu. Genesis Trit 500 RGB je obložena RGB trakom, zbog čega svijetli u...

Web & IT

Do sada sam recenzirao desetak domaćih webshopova, od kojih gotovo svi imaju fizičke dućane u barem jednom mjestu u Hrvatskoj. Vacom.hr je internetski ogranak...

Gadget

Unazad nekoliko godina pojavio se popriličan broj proizvođača sigurnosne opreme. Pritom je većina iz Kine, gdje se zbog jeftine radne snage prebacila praktički cjelokupna...

Web & IT

Nema puno trgovina koje se mogu pohvaliti s tri desetljeća iskustva. Počeli su kao dućan s elektroničkim komponentama, a danas se nalaze u osam...

Oglašavanje