Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Igre i gaming

PUBG Mobile dobiva manju mapu namijenjenu igranju u pokretu

Malena mapa je veličine 2×2 kilometra, a mečevi podržavaju samo 40 igrača istovremeno.

Foto: Twitter / @PUBGMOBILE

PUBG Mobile je igra koja je uspjela u kratko vrijeme postati jedna od najpopularnijih i najunosnijih igara na svijetu, čineći žanr battle royale dostupnim i na pametnim telefonima. Igra i dalje daje osjećaj igranja običnog PUBG-a ali u verziji koja stane u džep. Razvojni tim je sad odlučio otići korak dalje i uvesti novu, manju mapu dizajniranu za igranje brzih mečeva u pokretu. Ideja je da što više ljudi uživa u PUBG Mobile na fleksibilniji način, izjavili su iz tvrtke koja stoji iza proizvodnje ove igre.

Nova mapa zove se Livik i predstavlja manje rješenje za PUBG Mobile. Malena mapa je veličine 2×2 kilometra, a mečevi podržavaju samo 40 igrača istovremeno. Ideja je bila stvoriti prostor u kojem se mečevi mogu brzo igrati. Na Liviku mečevi će trajati otprilike 15 minuta, a mapu su inspirirali igrači koji su željeli opciju da odigraju brzi meč kad god imaju vremena. Ovim potezom, omogućena je daleko veća fleksibilnost onim igračima koji imaju strogi raspored i okolnosti kojima se trebaju prilagoditi, piše The Verge.

Livik je mapa utemeljena na nordijskom terenu, i unatoč malim dimenzijama, krije puno interesnih točaka, uključujući vulkan, vrelo, vodopad itd. Proces dizajniranja mape nije imao za cilj samo smanjivanje mape, već i dodavanje puno interaktivnih elemenata koji dovode do bržih podudaranja. Programerski tim nije rekao kad će mapa Livik postati dostupna svima, samo da to možemo očekivati uskoro.

Postojanje ovakve mape je dobar pokazatelj filozofije koja je doprinijela uspjehu igre PUBG Mobile. Dok Fortnite uglavnom nudi isto iskustvo, bilo da ste na skupom računalu ili pametnom telefonu nižeg ranga, PUBG se prilagođava različitim platformama. Osnovno iskustvo ostaje isto na PC-u i konzoli, dok mobilna izvedba nastavlja eksperiment. Iz tvrtke poručuju da će uvijek rado poslušati komentare i prijedloge igrača, te ih nastaviti veseliti novim nadogradnjama.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Igre i gaming

U igri će se pojaviti veliki broj modela vozila, a pojedina vozila će biti toliko brza da će postati strah i trepet među igračima.

Igre i gaming

Popularnost Esporta u stalnom je rastu. Pokazuju to brojne analize, predikcije ali i golim okom vidljive činjenice – prepune sportske dvorane na natjecanjima, milijuni...