Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gadget

Rabljeni mobiteli su sad izuzetno traženi

Razlog su sve veće cijene novih uređaja

Rabljeni mobiteli su sve više tražena roba. Tržište samih pametnih telefona raste svake godine, ali nekih većih napredaka po pitanju samih uređaja baš i nema. Sve se svodi na pokoji zgodni dodatak, ništa revolucionarno nije bitnije promijenjeno.

Kada se uzme u obzir da cijena novih pametnih telefona zna biti paprena, ne čudi podatak da su rabljeni mobiteli sve više traženi i da ta brojka neprestano raste.

U narednih 5 godina, kako navodi IDC, na rabljene će se pametne telefone potrošiti 52,7 milijardi dolara (ili u prosjeku 180 dolara po uređaju). Zanimljiv je to podatak o trendovima kojima bi se proizvođači i operateri možda mogli prilagoditi žele li svake godine nastaviti s rastom prodaje i prihoda.

Danas rabljeni uređaji više nisu većinski vezani samo za siromašnije zemlje, nego i za razvijene. To je tako zato što korisnici kalkuliraju pa s rabljenim i provjerenim znaju što ih čeka. Cijena također igra bitnu ulogu, jer ako je nešto kvalitetno, mnogima se čini nepotrebnim plaćati stotine dolara za nešto novo što je praktično jednako.

Također, pokazalo se da je nemali broj korisnika pomalo nezadovoljan novom generacijom uređaja pa se znaju vraćati prethodnima.

Sav taj skup uzroka je doveo do toga da se pametni telefoni mijenjaju u prosjeku svakih 18 do 20 mjeseci. Još prije godinu dana je statistika sugerirala da je do promjena dolazilo između 11 i 14 mjeseci. Brojke govore same za sebe.

To može biti i poticaj operaterima za reagiranje i davanje boljih ponuda.

Ako sve ostane tako kako jest i rabljeni mobiteli nastave divljati tržištem onda će prognoza koju daje IDC biti točna i već će se u 2020. godini prodati, odnosno kupiti, 222,6 milijuna rabljenih pametnih telefona diljem svijeta. U odnosu na 2015. godinu to će biti rast od 22,3%.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Hi-tech

Pametni telefoni postali su neizostavni dio naših života, uz laptope, televizore i ostale uređaje. Teško je uopće zamisliti dan bez korištenja bar jednog pametnog...

Apps & Software

Mobiteli su korisni, bez ikakve sumnje. Bilo da je riječ o komunikacijskom alatu, bilo da je riječ o sredstvu za zabavu, pametni telefon nema...

Hi-tech

Glavni dizajner kompanije HONOR otkriva proces dizajna koji stoji iza lansiranja modela HONOR 50

Hi-tech

Nedavno su predstavljena dva izuzetno povoljna i kvalitetna mobitela. Riječ je o robusnom Blackview BV4900s telefonu s osmojezgrenim procesorom i baterijom od 5580 mAh...

Oglašavanje