Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Za ovu pametnu jaknu trebate Google račun

Kad se rukav jakne pretvori u upravljač

Jakne nisu što su nekad bile. Danas Google tehnologija može pretvoriti  rukav Levi’s jakne u  – upravljač. Potreban je, dakako, Google račun.

Udružene snage

Levi’s i Google su udružili snage kako bi napravili Project Jacquard.

Levi’s je tako najavio nove jakne s Project Jacquard tehnologijom koja dio materijala na rukavima pretvara u daljinske upravljače. Isti su osjetljivi na dodir te služe za upravljanje telefonima.

Ovaj osebujni projekt kojem je Google račun esencijalan za korištenje nije baš započeo nedavno. Cijela priča je krenula još prije dvije godine.

Foto: The Verge

Tehnologija će naći svoje mjesto na dva nova modela jakni. Trucker Jacket s cijenom od 198 dolara te zimska varijanta koja će se moći nabaviti za 248 dolara.

Izrada

Jakne izgledaju nešto „normalnije“ od Commuter Jacket modela koji je kompanija lansirala prije dvije godine. Zahvaljujući Jacquard Bluetooth modulu koji ima manje dimenzije od prethodnika lako se sve može smjestiti na gumb rukava.

Proizvodnja se ne razlikuje od proizvodnje konvencionalnih modela. Samo se na kraju u lijevi rukav dodaje i Jacquard tkanina te se rukav s novom tehnologijom ne razlikuje od nekog običnog rukava.

Foto: The Verge

Oni koji su testirali modele tvrde da rukav dobro funkcionira u tandemu s Jacquard aplikacijom. Tako korisnici mogu programirati do četiri različita načina za upravljanje pametnim telefonom.

Mogu puštati i zaustavljati glazbene sadržaje, utišati telefon, podesiti ga da im pročita detalje o sastanku ili obilježiti na mapi mjesto na kojem se nalaze. Na kraju ipak ističu kako se ne radi o novini koja bitno utiče na kvalitetu života, nego o jakni koja dobro izgleda, aplikaciji koja funkcionira, ali samo u ograničenom prostoru običnih komandi, te modelu koji je “naprednija” verzija svog prethodnika.

Hoće li ovo biti nova stepenica na polju pametne odjeće ili je u pitanju pretjerivanje?

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Potencijalno rješenje za brige koje ćemo imati u budućnosti

Tech

Treba biti geek i u tekstilnom smislu