Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Igre

Resident Evil prodan u više od 100 milijuna primjeraka

Dobra vijest je da možemo očekivati Resident Evil: Village za Sony PlayStation 5 u 2021. godini.

Foto: Capcom

Tvrtka Capcom se definitivno nije nadala da će dostići prodaju neke svoje igre u preko 100 milijuna primjeraka. Resident Evil je horor igra, jedina u tom žanru koja je tako nešto uspjela. Iako je franšiza započela 1996. godine, do danas su se održali na tržištu i u tome su zaista više nego uspješni. Franšiza stara 24 godine nije uvijek bila jednako popularna, pa je recimo zabilježeno da je Resident Evil 7 prodan u preko 7,5 milijuna primjeraka, dok je remake Resident Evil 3 prodan u 2 milijuna primjeraka u prvih pet dana od izlaska, piše Engadget.

Tvrtka se zbog ovog velikog uspjeha oglasila i označila nekoliko faktora koji su utjecali na to da Resident Evil bude prodan u ovolikoj mjeri. Prvi element je “dosljedan raspored” novih igara. Franšiza nikada nije dugo spavala i uvijek se pojavljivala baš onda kad je trebalo. Ovakvom strategijom, uvijek su bili u centru pažnje. Iz tvrtke obećavaju da se ova strategija neće prestati implementirati.

Osim toga, dobra vijest je da možemo očekivati Resident Evil: Village za Sony PlayStation 5 u 2021. godini, pa će se tako ovaj popularni zombie serijal nastaviti i na najnovijoj konzoli.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Filmovi

Prije osam mjeseci najavljena je Resident Evil anime serija, a sada se pojavio novi trailer i datum kad bi se serija trebala pojaviti na...

Igre

Capcom bi do kraja travnja 2021. trebao lansirati 13 proizvoda, odnosno igara koje svrstava “pod 13 različitih artikala”.

Igre

Kao i prethodnih godina, Valve je objavio svoje službene ljestvice najistaknutijih igara u 2019. godini. Popis igara nazvan je “Best of 2019.”, a podijeljen...

Oglašavanje