Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gaming

Retro je u modi: konzola s 3000 arkadnih igara za 100 godina zabave

Unazad godinu-dvije pojavila se prava lavina retro konzola, koje u sebi sadrže stare, dobre igre od prije dvadesetak i više godina.Lavinu je pokrenuo – a tko drugi – Nintendo sa svojom serijom osvježenih konzola NES odnosno Super Nintendo.

U pravoj šumi ponude naletio sam na zgodnu, ali baš pravu retro konzolu jednostavnog imena A8. Dok se većina njih bazira na kopiranju izgleda starog NES-a ili Sega Mega Drive, ovdje se proizvođač potrudio napraviti pravu-pravcatu konzolu s ekranom i joystickom, baš kakve su istinske arkade nekada bile.

Kao jedanaestogodišnjak sam dobio jednu takvu na poklon, koja je imala jednu jedinu igru. Igrao sam do besvijesti, presretan poklonom. Što bih tek rekao da sam dobio konzolu s čak 3.000 igara? Toliko, naime, ima A8, do vrha nakrcana starim igrama poput Super Maria, Donkey Konga i sličnih. Ovoliko igara dolazi uz cijenu od 75,99 dolara, ali mi imamo kupon FRF1872, kojim cijenu spuštate na 66,99 dolara. Usporedbe radi, konzole s 300-tinjak igara koštaju po tridesetak ili četrdesetak dolara, i to kudikamo slabije kvalitete. Ovdje dobijete deset puta više igara i odličnu platformu s ekranom.

Unatoč ekstremnom, teško preglednom broju igara koje nećete stići sve niti odigrati, našlo se mjesta za podršku za memorijsku karticu. Kad odigrate i prijeđete svih tri tisuće igara, imate priliku nabaviti ih još par tisuća i snimiti na TF karticu. Eto.

Ako ste možda već primijetili na naslovnoj fotografiji, u paketu ćete dobiti i dva kontrolera, što je zapravo nezaobilazna stavka kod ovih igara. Super Mario ne ide bez Luigija, a sportske igre su kao stvorene da se igraju u paru. Taj dio će osigurati baš dva spomenuta kontrolera, pa zabavi neće biti kraja. Aha, zaboravio sam napomenuti kako ju možete spojiti na TV – zbilja bi bilo nezgodno da se dva igrača guraju pred ovim malim ekrančićem.

>> Pogledaj ponudu za ovu odličnu retro konzolu (kupon FRF1872)

U ponudi su tri različite boje, pa si i s te strane možete dati oduška. Prilikom kupnje ne zaboravite na kupon, kako ne biste platili punu cijenu. Ako je eventualno kupite (a definitivno se isplati!), podijelite dojmove s nama u komentarima – i nas zanima!

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Hi-tech

Roboti budućnosti će vrlo vjerojatno biti manji, pametniji i fleksibilniji. Znanstvenici sve više odbacuju krutu stranu robota kako bi ih učinili svestranijima. Jedan takav...

Gaming

Super Mario 64 je dobra igra, ali biste li za primjerak platili milijun i pol dolara? Vjerojatno ne, ali netko je to upravo napravio....

Gaming

Naručili smo nedavno još jednu retro konzolu, PSP X6 konzola s igricama i mnoštvom drugih mogućnosti. Naručili smo je preko Gearbest trgovine, 05.04.2020. i...

Gaming

Mnogi od nas se sjećaju igrica iz 80-it i 90-tih, super naslova koji su upotpunili naše djetinjstvo. Konzole iz tog perioda (retro igrice) okupljale...

Oglašavanje