Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hi-tech

Revolucionarni osjećaj gejminga na najnovijim Samsung Neo QLED televizorima

Foto: Samsung

Najbolji gejmerski televizori izgledaju bolje nego ikada u 2021. godini. Nikad nije bilo bolje vrijeme da si ga priuštite te da sami sebi „darujete“ jedan takav uređaj. Generalno gledano, pogotovo u današnjici kada je gejming industrija na svom vrhuncu te njezini proizvodi planetarno popularni, pametno je uložiti u kvalitetni gejmerski TV. Samsung Electronics razvio je najnovije modele Neo QLED televizora koji sadrže nove gejming mogućnosti. Spomenuti modeli pružaju revolucionarni osjećaj gejminga uzrokovan nagrađivanim Samsung gejming računalnim zaslonima. A koje su ključne prednosti Neo QLED televizora?

Foto: Samsung

1. ALLM – najmanje kašnjenje odziva

Skraćenica ALLM u punom i doslovnom prijevodu znači Auto Low Latency Mode te taj segment omogućuje automatsku promjenu na unaprijed određene gejmerske postavke televizora, odnosno prebacivanje na Game Mode u trenutku kada je TV detektirao gejming-signal. Moderni televizori konstantno pojačavaju sliku, bilo da izoštravaju rubove, pojačavaju kontrast, dodaju kolorističku živost ili popravljaju bilo koji drugi element. Problem je taj što procesuiranje tih detalja traje nešto vremena. Iako ovdje govorimo o milisekundama te često nećete primijetiti delay, to je dovoljno vremena da ponekad zamijetite zaostajanje prilikom igranja igrice. U slučaju Neo QLED televizora to nije tako. Prva je korist ta da se ALLM automatski primijeni bez odlaska u postavke, a druga je ta da njegovim korištenjem neće biti nikakvog zastajkivanja prilikom igranja video-igara, niti onog najmanjeg.

2. Motion Xcelerator Turbo+

Nova „zgodna“ karakteristika Samsung televizora je Motion Xcelerator Turbo+. Gore navedeni modeli dobili su AMD FreeSync certifikat, prvi takav za televizor od 60Hz. Također, Samsung svojim korisnicima pruža podršku za 4K@120Hz na svojim modelima, iako sadrži upravljačku ploču za 60Hz. Upravo je to bit spomenute karakteristike nazvane Motion Xcelerator Turbo+.

Foto: Samsung

3. FreeSync Premium Pro

FreeSync Premium Pro tehnologija podiže razinu gejming-prikaza, dopuštajući iznimno korisničko iskustvo prilikom igranja HDR igara, gledanja filmova ili korištenja drugih usluga. Navedena verzija FreeSynca poboljšana je verzija FreeSync Premiuma, a razlika ima nekoliko. Za razliku od prethodnih verzija, FreeSync Premium Pro podržava HDR, što znači da ćete na Samsung Neo QLED televizorima imati potpuni doživljaj igranja igrice, što uključuje jako dobru boju, svjetlinu i odličan kontrast. Samsung, tako, nudi sliku većeg raspona boja, poboljšanog osvjetljenja te nešto nježnijeg prijelaza između najjače bijele i najdublje crne boje.

4. Super Ultrawide GameView & Gamebar

Samsung je svijetu kroz svoje Neo QLED televizore predstavio novi dodatak – Super Ultrawide Gameview. Spomenuti modeli prije će se prilagoditi na to da budu u službi monitora za gejming konzole. Današnje gejming konzole podržavaju mnoge rezolucije te uz standardni 16×9 aspect ratio (televizori) također podržavaju i 21×9 (gejming monitori) i 32×9 standarde (monitori s velikim ekranima). Mnogi ljudi u posljednje vrijeme kupuju televizore s velikim ekranima samo za igranje video-igara. Samsung je odlučio pomoći svojim gejmerima tako što im je omogućio promjenu video formata u postavkama pod „Gamebar“. Dakle, ako imate konzolu koja podržava 21×9 ili 32×9 format, aspect ratio lako možete promijeniti u postavkama.

5. 8K rezolucija, tehnologije vrhunskog prikaza

Koliko je važan 8K TV kao što je Samsung Neo QLED? Samsung je objavio podatak da je 57 posto konzumenata u 2020. godini gledalo više serija i filmova nego ikada prije. Međutim, ništa se od tog prikazanog sadržaja nije emitiralo u 8K tehnologiji. Zahvaljujući poboljšavanju Samsung umjetne inteligencije, moći ćete svoj omiljeni sadržaj gledati u kvaliteti boljoj od 4K rezolucije. Slika nikad nije bila ljepša kao što je na Samsung Neo QLED-u. 

6. Tehnologije za vrhunski zvuk

Samsung je s prošlogodišnjim QLED-ima predstavio sustav zvuka imena Object-Tracking Sound. Sada, na Neo QLED-u taj je sustav proširen. Uvedene su četiri nove verzije OTS-a, s novom OTS Lite verzijom na dnu te OTS Pro verzijom na vrhu. Svaka se verzija razlikuje u broju uključenih zvučnika te je dizajnirana da popuni sobu zvukom koliko god je to moguće i još pruža trodimenzionalno praćenje efekata. Dakle, zvuk nikada nije bio bolji.

Kupnjom Samsung Neo QLED televizora modela QN900, QN800, QN95, QN90 ili QN85 u razdoblju do 21. ožujka 2021. godine, na poklon ćete dobiti novi Samsung soundbar Q800A, Q700A ili Q600A te produljeno petogodišnje jamstvo na kupljeni televizor. Za ostvarivanje prava promocije potrebno je da se nakon isporuke jednog od gore navedenih Neo QLED modela prijavite za sudjelovanje slanjem poruke na sljedeću e-mail adresu: ce.promotion@samsung.com. Prijavu je nužno izvršiti najkasnije do 30. travnja 2021. godine.

Foto: Samsung

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Hi-tech

Tvrtka Samsung Electronics sklopila je suradnju sa svjetski poznatim muzejom Louvre iz Pariza kako bi proširila ponudu umjetničkih djela Trgovine umjetninama na Samsung The...

Hi-tech

 Bill Mandel, predsjednik Udruge za 8K tehnologije i potpredsjednik Samsung Istraživačkog centra u SAD-u te Chris Chinnock, izvršni direktor Udruge za 8K tehnologije predstavili...

Gaming

Tvrtka Razer je nedavno najavila svoj novi proizvod – navlake za prste. Iako zvuči kao dobra prvotravanjska šala, nije! Riječ je o ozbiljnoj ponudi...

Hi-tech

Stalna internetska povezanost u vozilu omogućuje automobilsku učinkovitost ali i dobro korisničko iskustvo. Automobilska učinkovitost koju omogućuje stalna internetska veza je dvosmjerna komunikacija sa...

Oglašavanje