Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Igre i gaming

Roblox dolazi na PlayStation 4 i PlayStation 5

Roblox
Foto: Shutterstock

Roblox, iznimno popularna igra za djecu, najavila je svoj dolazak na Sonyjeve PlayStation konzole. Prema tvrtki, Roblox se može pohvaliti s više od 60 milijuna igrača svakoga dana, ali suočava se s kritikama zbog nedostatka moderiranja sadržaja.

Osim ove vijesti, Roblox je predstavio nekoliko uzbudljivih nadogradnji, uključujući novu mogućnost stvaranja likova i alat za komunikaciju nazvan Roblox Connect. Nadalje, priprema se za izlazak verzije igre na Meta VR platformi, Quest.

Spomenuto proširenje na PlayStation 4 i PlayStation 5 dogodit će se u listopadu ove godine, što predstavlja značajan korak za Roblox dok čvrsto utvrđuje svoj položaj kao jedna od najpopularnijih igara na svijetu.

Iako točan opseg njegove popularnosti ostaje nešto nejasan, 2020. godine je Roblox objavio Bloombergu da dvije trećine sve djece u dobi od devet do dvanaest godina u Sjedinjenim Američkim Državama igra tu igru. Uz to, istraživanje Statiste provedeno iste godine među 400.000 britanske djece otkrilo je da je Roblox nedvojbeno popularniji od svojeg najbližeg konkurenta, sa 67% djece koji tvrde da je igraju, u usporedbi sa samo 23% za Minecraft, najprodavaniju video igru svih vremena.

Privlačnost Robloxa leži u naglasku na kreativnost, budući da omogućuje igračima, koje naziva developerima, da izrađuju vlastite igre unutar platforme. Ti developeri, često djeca, imaju priliku dizajnirati igre i potencijalno zarađivati ​​u igri valutom nazvanom Robux. Osim toga, igrači mogu i kupovati Robux kako bi poboljšali svoje iskustvo igranja, omogućavajući im pristup ekskluzivnim predmetima i funkcijama unutar igre.

Ovaj aspekt je Robloxu donio pohvale jer potiče interes mladih ljudi za dizajn igara i kreativnost. Međutim, njegova sloboda i popularnost također su ga doveli pod povećalo kritike.

2022. godine, NSPCC i Childline su izvijestili BBC da se broj djece koja zovu njihovu liniju za pomoć zbog briga vezanih za Roblox povećao pet puta od početka pandemije.

Objava ovog izlaska na PlayStation platforme dogodila se na godišnjoj developerskoj konferenciji Robloxa, gdje su također spomenuli dobar prijem otvorene beta verzije koja je ranije ove godine objavljena na Meta Questu. Ova beta verzija, koja je igračima s Quest 2 ili Quest Pro slušalicama omogućila pristup nedovršenoj verziji igre, privukla je više od milijun preuzimanja u svojih prvih pet dana. Tvrtka je navela da će puni izlazak na Questu uslijediti kasnije ovog mjeseca.

Iako nisu detaljno opisani specifičnosti PlayStation izdanja, Roblox je potvrdio da će igrači na obje prethodne i trenutačne generacije PlayStation konzola imati pristup punom katalogu Roblox iskustava.

dijete igra Roblox
Foto: Shutterstock

Osim toga, Roblox je predstavio “Connect,” sustav koji omogućuje igračima da zovu druge igrače u igri koristeći svoja stvarna imena i izraze lica. Koristeći kameru za snimanje vlastitih izraza lica, Roblox će prenijeti te stvarne izraze na igraće likove. Verzija ove tehnologije snimanja pokreta prvi put je postala dostupna u kolovozu, ali Roblox Connect predstavlja prvi pokušaj tvrtke da tu tehnologiju integrira u komunikaciju s prijateljima unutar igre. Post na blogu koji objašnjava tehnologiju snimanja pokreta precizira da će biti dostupna igračima starijim od 13 godina. Igrači moraju prvo dati suglasnost Robloxu za korištenje svoje kamere, a tvrtka je u obavijesti o privatnosti istaknula da ne bilježi niti ne pohranjuje informacije snimljene s igračeve kamere, naglašavajući da “video s vaše kamere nikada ne napušta vaš uređaj.”

Detalji o zemljama u kojima će se Roblox Connect lansirati ostaju nejasni, s tvrtkom koja obećava da će više informacija o tome biti objavljeno u budućnosti.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

U Moskvi se održavaju tečajevi iz oralnog seksa za djevojke koje žele usavršiti svoje sposobnosti oralnog zadovoljavanja. Cijena tečaja je 3500 ruskih rublja (608kn)...

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...