Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Roboti tvrtke Boston Dynamics ponovno zaplesali u novom videu

Foto: Boston Dynamics

Iako četveronožni robotski psi tvrtke Boston Dynamics ne izgledaju kao strojevi koji bi mogli dobro plesati, novi video pokazuje da ipak poznaju plesne korake, a koreografija koju su izveli izgleda kao neka nova točka budućnosti.

S obzirom na to da se industrija robota sve više razvija, a tvrtka Boston Dynamics već neko vrijeme dobiva ozbiljnu konkurenciju, cilj je što više promovirati i predstaviti robote široj javnosti.

U veljači 2020. godine, stručnjaci sa Sveučilišta u Teheranu predstavili su robota Surenu četvrte generacije. Iako taj robot nema parkour vještine kakve posjeduje Atlas, Surena održava ravnotežu puno bolje nego prethodni modeli, a sve je bliža tome da može obavljati zadatke jednako dobro kao i prosječna osoba.

Surena četvrte generacije je samo jedna od mnogih naznaka da se robotika u različitim dijelovima svijeta razvija na različite načine. Tako se primjerice tvrtka Boston Dynamics fokusira na složene zadatke koje roboti obavljaju, dok se roboti poput Sophie koncentriraju na primjenu umjetne inteligencije i na dizajn koji fizički podsjeća na ljude. Razvoj Surene IV stavlja fokus na važnost finih motoričkih sposobnosti, što je preduvjet za budući rad s ljudima.

Svima nam je već dobro poznat četveronožni robotski pas Spot tvrtke Boston Dynamics. Robot ima širok raspon sposobnosti, od premještanja kutija pa do nekih ozbiljnijih zadataka. Sad je, čini se, savladao i plesnu vještinu.

Naime, tvrtka Hyundai je odlučila proslaviti službenu akviziciju tvrtke plesnim videom, a zvijezde videa su, naravno, Spot roboti koju su koreografiju izveli skoro pa besprijekorno.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Tech

Biste li i vi pristali na seks s robotom?

Tech

30% Amerikanaca je odgovorilo potvrdno

Tech

LG Electronics (LG) ponovno je dokazao svoje tehnološke sposobnosti i predanost stvaranju sigurnosnih inovacija za bolji život, postavši prva tvrtka na svijetu koja je...

Tech

Razvoj nanorobotike je u punom zamahu, a o primjeni u medicini, uz mnoge druge potencijalne primjene, govori se već godinama. Već smo govorili o...