Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Filmovi

Rosamund Pike u glavnoj ulozi Amazonove ekranizacije fantasy romana The Wheel of Time

Amazonova dugo iščekivana adaptacija popularne serije fantasy knjiga The Wheel of Time odabrala je glavnu glumicu. Rosamund Pike, nominirana za Oscara glumit će Moiraine Damodred popularnog fantasy pisca Roberta Jordana.

Radnja je smještena u epski svijet u kojem samo žene smiju prakticirati magiju i drže ključ njezine moći.  Priča prati Moiraine, članicu sjenovite i utjecajne grupe nazvane ‘Aes Sedai' koja se sa pet mladih muškaraca i žena upušta u opasnu i revolucionarnu avanturu. Moiraine smatra da je jedno od njih pet reinkarnacija izuzetno moćnog pojedinca za kojeg proročanstva kažu da će ili spasiti ili uništiti čovječanstvo. Kroz seriju se provlači mnoštvo utjecaja europske i azijske kulture i filozofije, ponajviše preuzete iz budizma i hinduizma.

Prvi roman, The Eye of the World, Jordan je objavio 1984., a kako umire 2007. nije uspio dovršiti planirani dvanaesti i posljednji nastavak. Prema opsežnim bilješkama autora, njegovo djelo dovršio je Brandon Sanderson i podijelio ga u tri dijela pa su publicirani 2009. ,2010. i 2013. godine.

Redatelj Rafe Judkins nada se da će serija polučiti epske razmjere po uzoru na Game of Thrones. Kako Amazon još uvijek nije predstavio datum premijere, a casting je gotovo obavljen, smatra se da će snimanje početi još ove jeseni.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Filmovi

Kao oblik umjetničkog izražavanja u prvom redu književnosti i slikarstva, za fantasy žanr su značajni elementi natprirodnog i izmišljenog. Ovim postupcima stvara se dojam začudnosti i očaranja...