Pratite nas

Sci-fi

Rosamund Pike u glavnoj ulozi Amazonove ekranizacije fantasy romana The Wheel of Time

Objavljeno

-

Amazonova dugo iščekivana adaptacija popularne serije fantasy knjiga The Wheel of Time odabrala je glavnu glumicu. Rosamund Pike, nominirana za Oscara glumit će Moiraine Damodred popularnog fantasy pisca Roberta Jordana.

Radnja je smještena u epski svijet u kojem samo žene smiju prakticirati magiju i drže ključ njezine moći.  Priča prati Moiraine, članicu sjenovite i utjecajne grupe nazvane ‘Aes Sedai’ koja se sa pet mladih muškaraca i žena upušta u opasnu i revolucionarnu avanturu. Moiraine smatra da je jedno od njih pet reinkarnacija izuzetno moćnog pojedinca za kojeg proročanstva kažu da će ili spasiti ili uništiti čovječanstvo. Kroz seriju se provlači mnoštvo utjecaja europske i azijske kulture i filozofije, ponajviše preuzete iz budizma i hinduizma.

Prvi roman, The Eye of the World, Jordan je objavio 1984., a kako umire 2007. nije uspio dovršiti planirani dvanaesti i posljednji nastavak. Prema opsežnim bilješkama autora, njegovo djelo dovršio je Brandon Sanderson i podijelio ga u tri dijela pa su publicirani 2009. ,2010. i 2013. godine.

Redatelj Rafe Judkins nada se da će serija polučiti epske razmjere po uzoru na Game of Thrones. Kako Amazon još uvijek nije predstavio datum premijere, a casting je gotovo obavljen, smatra se da će snimanje početi još ove jeseni.

Nastavi čitati
Super ponuda
Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Sci-fi

Jordan Peele oživio je kultnog Candymana

Objavljeno

-

Objavio

Suvremeni remake kultnog klasika iz 1992. godine oživljen je pod palicom etablirane mlade redateljice Nie DaCosta i producenta/scenarista Jordana Peelea. Novi je Candyman zamišljen kao direktni nastavak originala.

Radnja se odvija u sadašnjosti, vizualni umjetnik Anthony McCoy (Yahya Abdul-Mateen II) i njegova djevojka, voditeljica galerije Briana Cartwright (Teyonah Parris) sele u luksuzni stan u Cabriniju. Tamo upoznaje starosjedioca koji mu otkriva tragičnu priču koja stoji iza urbane legende o Candymanu. Kako bi opstao u svijetu umjetnosti, počinje slikati groteskne slike Candymana i budi davno zaboravljeno zlo…

U ostalim ulogama su Nathan Stewart – Jarrett kao Troy Cartwright, Colman Domingo kao William Burke, Kyle Kaminsky je Grady Smith, a Vanessa Williams Anne Marie McCoy.

Osim nadnaravnih elemenata, Candyman se bavi i rasnim i klasnim segmentima, a u kina dolazi 12. lipnja ove godine.

Nastavi čitati

Sci-fi

Počela je produkcija druge sezone megapopularne serije The Witcher

Objavljeno

-

Objavio

Netflixov posljednji megahit, serija The Witcher, obnovljena je za drugu sezonu a produkcija je već počela. Snimanje se odvija na nekoliko lokacija u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Glumačka postava koja nam se vraća su Henry Cavill (Mission Impossible – Fallout, Man of Steel ) u glavnoj ulozi Geralta od Rivie, potom Anya Chalotra (The ABC Murders, Wanderlust) kao čarobnica Yennefer, Freya Allan (Third Day, Gunpowder Milkshake) kao Ciri i Joey Batey (Knightfall, Strike ) u ulozi Jaskiera.

Nova postava uključit će Yasena Atoura (Young Wallander) kao Coena, Agnes Bjorn (Monster) kao Vereen, Paula Bulliona (Peaky Blinders) kao Lamberta, Thue Ersted Rasmussen (Fast and Furious 9) kao Eskela, Aishu Fabienne Ross (The Danish Girl) kao Lidiju, Kristofera Hivju (Game Of Thrones) kao Nivellena i Meciu Simson kao Francescu.

Stephen Surjik (Umbrella Acadamy) režirat će prvu i drugu epizodu druge sezone, Sarah O’Gorman (Cursed) treću i četvrtu epizodu, Ed Bazalgette (The Last Kingdom) petu i osmu, a Geeta V. Patel (Meet The Patels) šestu i sedmu epizodu.

Lauren Schmidt Hissrich kao showrunnerica i izvršna producentica istaknula je kako je za drugu sezonu potraga za novim talentiranim glumcima protekla odlično, no nadodaje da je i ljestvica za svaku uvedenu promjenu postavljena vrlo visoko.

Druga sezone serije The Witcher očekuje se tijekom 2021. godine.

Nastavi čitati

Sci-fi

Star Wars: The High Republic novi je projekt tempiran 200 godina prije Skywalker sage

Objavljeno

-

Objavio

Dosada znan kao Project Luminous, pod ažuriranim imenom Star Wars: The High Republic, nova je era Star Wars priča koje su pred nama. Tako će krajem godine Lucasfilm lansirati nekoliko novih novela, dječjih knjiga i stripova različitih izdavača uključujući Disney Lucasfilm Press, Del Rey, IDW Publishing i Marvel.

The High Republic je niz međusobno povezanih setova s novim likovim i scenarija dok srž priče čine Galaktička Republika i Red Jedija u periodu od dvjesto godina prije radnje filma Star Wars: The Phantom Menace. Posebno je najavljeno da se nijedna od novih avantura i likova neće poklapati sa već viđenim na filmovima.

Prve knjige i stripovi debitirat će u kolovozu ove godine tijekom Star Wars Celebration Anaheim pod naslovom Star Wars: The High Republic: Light of Jedi, opsežnom pričom ispričanom u različitim formatima autora Claudie Gray (Into the Dark), Justine Ireland (A Test of Courage), Daniela Joséa Oldera (The High Republic Adventures), Cavana Scotta (The High Republic) i Charlesa Soulea (Light of the Jedi).

Nastavi čitati

Preporučeno