Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Kripto

Rudarenje Bitcoina postat će još zahtjevnije

Foto: Pixabay

Rudarenje Bitcoina sada zahtijeva veću snagu neko ikad prije, a težina rudarenja dostiže najvišu razinu svih vremena nakon najnovije rekalibracije.

Težina rudarenja koja se kreće u skladu s promjenama ukupnog hashrate-a, sada je porasla na 23,1 milijardu, što je znatan skok od oko 6%. Ovo je drugo najveća povećanje težine od početka godina, a peti put u posljednjih šest perioda kalibracije, piše Tech Radar.

Za neupućene, povećanje težine rudarenja Bitcoina možda zvuči kontraproduktivno, ali mehanizam igra važnu ulogu u regulaciji mreže, osiguravajući da se blokovi određuju stabilnom brzinom i čineći mrežu otpornijom na napad.

Težina rudarenja automatski se ponovno kalibrira nakon obrađenih blokova iz 2016. godine, što se događa otprilike svaka dva tjedna. Konzistentnost s kojom se ove godine težina rudarenja povećala odraz je trenutne jake konkurencije među rudarima.

S porastom cijene Bitcoina posljednjih mjeseci došlo je do povećanog interesa za rudarenje, koje je sada unosnije nego ikad. U ožujku su Bitcoin rudari ostvarili rekordnih 1,5 milijardi dolara prihoda, što je porast od 373% u odnosu na rujan prošle godine.

Kako se rudarske operacije povećavaju, u nastojanju da se iskoristi porast vrijednosti Bitcoina, tako težina rudarenja raste.

Prema navodima Whita Gibbsa, izvršnog direktora rudarske tvrtke Compass, značajno povećanje težine rudarenja može se pripisati velikom broju novih ASIC strojeva koji se pojavljuju online.

Iako će mnogi trljati ruke zbog vjerojatnog daljnjeg rasta cijene Bitcoina, povećanje težine rudarenja neće učiniti ništa za ublažavanje zabrinutosti zbog utjecaja Bitcoina na okoliš. S više računalske snage potrebne za rudarenje kriptovaluta, ipak će biti potrebno više energije usmjeriti u mrežu koja već troši više energije od mnogih zemalja.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Kripto

Sve je vjerojatnije da se Diem, nesretna kriptovaluta tvrtke Meta, koja je prije nosila naziv Libra, nikada zapravo neće ostvariti. Prema najnovijim izvještajima, Diem...

Kripto

Prema tweetu Elona Muska i podacima dostupnim na web stranici, tvrtka Tesla je omogućila korištenje Dogecoina za kupovinu odabranih artikala. Korištenje spomenute kriptovalute omogućeno...

Kripto

PayPal širi svoje poslovanje s kriptovalutama otkako je 2020. omogućio trgovanje kriptovalutama za sve korisnike. U budućnosti bi mogao ponuditi i vlastiti stablecoin (stabilnu...

Kripto

Bitcoin je u petak pao na tromjesečni minimum usred nervoze zbog pooštravanja monetarne politike SAD-a i gašenja interneta u Kazahstanu, drugom najvećem svjetskom čvorištu...