Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Biznis

Samsung Money je debitna kartica vezana za Samsung Pay

Korisnici će dobivati Samsung Rewards bodove za svaku kupovinu koji izvrše karticom pomoću Samsung Pay-a

Foto: Samsung

Tvrtka Samsung nije dugo čekala na otkrivanje svoje verzije debitne kartice. Ovaj tehnološki gigant predstavio je Samsung Money, SoFi, “iskustvo upravljanja novcem” koje kombinira Mastercard debitnu karticu (koju je izdao Bancorp) s računom za upravljanje gotovinom.

Nije iznenađenje da se ova kartica integrira sa Samsung Pay. Virtualna kartica u Pay-u dobiva se čim se korisnik prijavi, a fizičku karticu možete aktivirati dodirom na nju. Možete provjeriti svoje stanje, obilježiti potencijalnu prijevaru, zamrznuti karticu ili na neki drugi način kontrolirati svoj račun iz aplikacije.

Korisnici će dobivati Samsung Rewards bodove za svaku kupovinu koji izvrše karticom pomoću Samsung Pay-a, a “loyal” korisnici s preko 1000 bodova moći će ih pretvarati u gotovinu. Korisnici se neće baviti naknadama za račune ili čak nekim ATM (bankomat) naknadama pošto se one refundiraju na 55000 lokacija, a postoje i obećanja o “većoj interesnoj zaradi”. Račun je FDIC osiguran na do 1,5 milijuna dolara ako nešto pođe po zlu, piše Engadget.

Foto: Samsung

Kao i kartica Applea, fizička Samsung kartica ne sadrži broj kartice, CVV ili druge detalje koje bi potencijalni lopov mogao iskoristiti za krađu sredstava. Samsung Money će stići tek kasnije ovog ljeta.

Baš kao i za Apple Card i Google-ovu očekivanu debitnu karticu, postoji jasna strategija. Money omogućuje Samsungu različitu vrstu usluge u vrijeme kad se prodaja mobitela usporava ili smanjuje. Nije jasno koji (ako postoji) prihod Samsung direktno prikuplja od Money-a, ali to bi moglo biti od pomoći hardverskom poslovanju tvrtke tako što će potaknuti vlasnike kartica na kupnju Galaxy mobitela sljedeći put kad im zatreba nadogradnja.

Poput rivalskih usluga i ovo pomalo predstavlja kockanje. Za razliku od Samsung Pay Cash prepaid kartice, Money je znatna financijska obveza. Ovo bi mogao biti glavni račun za kupovinu ako to korisnik želi. Nije sigurno koliko će ljudi htjeti povjeriti Samsungu svoje financije ili se ograničiti na kupovinu njihovih uređaja. Apple-ova kreditna kartica povezana je s jedinstvenom platformom, dok je Samsung jedan od mnogih Android prodavača. Ipak, ovo bi moglo biti primamljivo ako ste umorni od konvencionalnog bankarstva i želite platnu karticu koja je duboko integrirana ali ne s Apple platformom.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Gadget

Ovaj neodoljivi projektor bit će dostupan u modelima od 130 i 120 inča – LSP9T i LSP7T koji laserskim pogonom projiciraju sliku 4K razlučivosti.

Biznis

Karticu će lansirati u suradnji s tvrtkom SoFi.

Gadget

Je li 128GB prostora za pohranu podataka zaista dovoljno u nadolazećim flagship modelima pametnih telefona? Samsung je nedavno lansirao Galaxy S20 seriju svojih uređaja,...

Akcije

Na Geekbuyingu ima nekoliko SSD diskova na popustu, pa sam odlučio napraviti kratki pregled. Dva diska su prijenosna, a dva su standardna, za ugradnju...