Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hi-tech

Singapur dijeli Bluetooth COVID-19 tokene starijim osobama bez pametnih telefona

Prednost imaju starije osobe koje imaju malu podršku obitelji ili imaju probleme s mobilnošću.

Foto: TraceTogether

Iako danas često smatramo da svi posjeduju pametne telefone, to ipak nije tako. Zemlje širom svijeta nadaju se da će uz pomoć uređaja pratiti kontakte između onih s koronavirusom i ostatka javnosti.

Kako bi tu opciju približili starijim osobama, vlada u Singapuru šalje Bluetooth privjeske pod nazivom TraceTogether tokeni. Tokeni mogu komunicirati jedni s drugima, kao i s aplikacijom za pametne telefone TraceTogether, a sve to kako bi vodili evidenciju o tome tko je stupio u kontakt s virusom, pri čemu nije potreban pametni telefon.

Prednost imaju starije osobe koje imaju malu podršku obitelji ili imaju probleme s mobilnošću. Što se više tokena napravi, to će ići širem spektru stariji građana. Ako korisnik stupi u kontakt s nekim tko ima COVID-19, službenik za traženje kontakata će ih kontaktirati i obavijestiti. Ako pružatelj zdravstvene usluge utvrdi da se osoba zarazila, podaci s uređaja se mogu preuzeti zbog dubljeg uvida u to s kim je osoba bila u kontaktu, piše Engadget.

Kako bi riješili pitanja vezana za privatnost, TraceTogether tokeni nemaju WiFi, mobilnu ili GPS opciju i sadrže samo podatke o proteklih 25 dana. Smatra se da period inkubacije za koronavirus iznosi oko 14 dana.

Ovi bi uređaji trebali biti od pomoći starijim osobama i omogućiti im brzu pomoć ako im je potrebna. Vrlo lako je zaboraviti da ne koriste svi ljudi pametne telefone, tako da bi ovi privjesci mogli upotpuniti tu prazninu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Korona virus danas je glavna vijest svih vodećih TV kuća, News portala, pa tako i IT zajednice. Opasnosti koje su nas globalno zadesile, traže...

Apps & Software

Apple i Google su prošlog tjedna stavili na raspolaganje javnim zdravstvenim agencijama svoju tehnologiju za praćenje kontakata.

Biznis

Prvenstveno planiraju pokloniti pet milijuna maski stanovnicima Singapura...

Biznis

Globalno širenje COVID-19 virusa donio je sa sobom neke, za naše područje, nove poslovne izazove. Rijetko smo imali priliku raditi od kuće. Živimo u...

Oglašavanje