Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Filmovi

Sjevernokorejac najstrože kažnjen zbog krijumčarenja kopije serije Squid Game

Foto: Pixabay

Prošlog tjedna, Radio Free Asia objavio je da su kopije serije Squid Game stigle do Sjeverne Koreje na USB uređajima i SD karticama. Čovjek za kojeg se tvrdi da je prokrijumčario sadržaj osuđen je na smrt strijeljanjem.

Izvori navode da se radi o učeniku koji je kupio USB disk i prokrijumčario seriju u zemlju u kojoj je mnogo toga zabranjeno. Seriju Squid Game je pogledalo još šest drugih ljudi koji su zbog toga dobili nešto blažu kaznu te su osuđeni na pet godina teškog prisilnog rada. Profesori i ravnatelj škole otpušteni su, izbačeni iz Radničke stranke, a mogli bi završiti u rudnicima na prisilnom radu u udaljenom dijelu zemlje.

Sve je počelo kad je osuđeni srednjoškolac pogledao seriju sa svojim najboljim prijateljem iz razreda, koji je o sadržaju govorio drugim učenicima pa su se i oni zainteresirali i poželjeli pogledati južnokorejsku seriju, piše Kotaku.

O seriji Squid Game se i prije toga pisalo u Sjevernoj Koreji, a The Washington Post objavio je citat s državnog sjevernokorejskog web-mjesta u kojem se navodi da serija odražava “nejednako društvo u kojem jači iskorištavaju slabije” te da pokazuje “zvjerski karakter južnokorejskog kapitalističkog društva u kojem se čovječanstvo uništava ekstremnom konkurencijom”.

Ipak, gledanje serije je zabranjeno, kao i svi ostali južnokorejski programi i sadržaji. Sjeverna Koreja donijela je novi zakon 2020. godine koji omogućava smrtnu kaznu za gledanje, posjedovanje i distribuciju sadržaja iz kapitalističkih zemalja kao što su SAD ili Južna Koreja.

Unatoč rigoroznim kaznama, pojavila se zanimljiva glasina po kojoj je jedan učenik uspio izbjeći kaznu jer su, navodno, njegovi bogati roditelji podmitili vlast i to s tri tisuće američkih dolara.

Također, vjeruje se da je početkom ove godine još jedan muškarac pogubljen zbog kršenja istog zakona. Nesretni muškarac je navodno prodavao južnokorejsku glazbu i TV emisije.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Tech

Vodeći kineski brend robusnih telefona, Blackview, danas je na police stavio svoje nove 5G flagship modele – Blackview BL8800 i BL8800 Pro. Uređaje je...

Tech

EU radi na tome da USB tip C postane univerzalni punjač za punjenje malih elektroničkih uređaja. Različiti punjači za različite uređaje nepraktični su za...

Internet

Tvrtka Meta je zaprijetila da će povući Facebook i Instagram iz Europe ako ne bude u mogućnosti nastaviti prenositi korisničke podatke u SAD. Europski...

Internet

2021. godina polako se bliži svome kraju što znači da se lagano možemo osvrnuti na neka od zbivanja u zadnjih nešto više od 11...