Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Snapchat trajno uklonio račun Donalda Trumpa

Snapchat je u svojoj objavio napisao da su tjedan dana razmatrali suspenziju računa Donalda Trumpa te da su procijenili da je ova akcija u najboljem interesu cijele Snapchat zajednice.

Foto: Pixabay

Prošli tjedan, dok su mnoge društvene mreže poduzimale korake za zabranu ili ograničavanje postova predsjednika Trumpa nakon nasilnih nerada koji su zadesili Capitol Hill, Snapchat je na neodređeno vrijeme blokirao račun odlazećeg predsjednika na svojoj popularnoj aplikaciji. Danas je tvrtka objavila da je zabrana trajna.

Snapchat je u svojoj objavio napisao da su tjedan dana razmatrali suspenziju računa Donalda Trumpa te da su procijenili da je ova akcija u najboljem interesu cijele Snapchat zajednice. Nadodali su i da je u interesu javne sigurnosti da mu se onemoguće pokušaji širenja dezinformacija, govora mržnje te poticanja nasilja. Takvi postovi bi predstavljali očigledno kršenje svih politika aplikacije, pa su iz tvrtke odlučili trajno ukloniti njegov račun, piše Engadget.

Snapchat je prve korake za ograničavanje Trumpa poduzeo u lipnju prošle godine, kad je prestao promovirati njegov feed u svom odjeljku Discover. Tvrtka je od tada zabilježila više desetaka postova koji su kršili pravila te ih uklonila. Za razliku od drugih društvenih mreža, Snapchat se ne nudi kao nemoderirani feed vijesti. Bilo kako bilo, Snapchat se sada pridružio popisu mreža koje su blokirale Donalda Trumpa, a među kojima su Facebook, Twitch i Twitter.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Djevojčica je pronađena u kupaonici s pojasom oko vrata zavezanim za radijator.

Apps & Software

Prva briga svakog roditelja je njegovo dijete. S obzirom kako danas oba roditelja rade na poslovima koji se obično ne poklapaju s vremenom kad...

Geek

Imaš ideju za super aplikaciju koja bi uvelike olakšala tvoju svakodnevicu? Zamišljaš se kao revolucionarnog inovatora? Ako dosad nisi razmišljao o tome da svoju...

Apps & Software

Twitter je u subotu trajno suspendirao račun predsjednika Donalda Trumpa.

Oglašavanje