Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

Softver za vraćanje podataka: MiniTool Data Recovery [RECENZIJA]

Dogodi se rijetko, ali baš u nezgodnom trenutku, da izgubimo podatke sa tvrdog diska, ili da slučajno obrišemo kompletan folder sa fotografijama koje dugo arhiviramo. Postoje alati za vraćanje izgubljenih podataka, ali nisu svi jednako dobri. Uradit ćemo recenziju besplatnog alata za vraćanje izgubljenih podataka, i još jednog, koji je posebno namijenjen za vraćanje izgubljenih fotografija. Napisat ćemo naše dojmove, nakon što smo koristili MiniTool Power Data Recovery, i MiniTool Photo Recovery za vraćanje obrisanih fotografija.

Alat za vraćanje obrisanih dokumenata, glazbenih zapisa i fotografija

MiniTool Power Data Recovery softver je besplatan, s određenim ograničenjima, no to je sasvim dovoljno da se uvjerite u mogućnosti programa, prije nego se odlučite na kupovinu. Besplatni softver za vraćanje obrisanih podataka pri samom je vrhu u svojoj kategoriji. Ako ste ostali bez particije na tvrdom disku, ili ste izgubili određene podatke, ovaj program će ih vratiti. Osim spomenutog programa, MiniTool brend nudi posebno izrađenu aplikaciju za vraćanje obrisanih fotografija. Mnogo puta nam se svima dogodilo da smo slučajno, nepažnjom, obrisali kompletan direktorij sa fotografijama ili važne dokumante s računala. Samo mali broj sretnika može koristiti opciju Recycle Bin > Restore, dok će drugi morati posegnuti za profesionalnim alatima kao što je MiniTool Power Data Recovery. U besplatnoj inačici imate sve mogućnosti za vraćanje obrisanih dokumenata i fotografija, s tim da je ograničavajući faktor sama veličina podataka koje trebate vratiti. Ako ste isprobali softver, i vidjeli njegove mogućnosti, možete kupiti licencu i vratiti sve izgubljene dokumente, particije i fotografije.

Brisanje datoteka i direktorija u Windows okruženju radi na način da OS označi prostor kao prazan. Podaci u sektoru se neće doslovno obrisati (upisati binarna 0), nego će taj dio biti dostupan za snimanje novih podataka. Ako smo nastavili koristiti računalo, i snimamo nove stvari na tvrdi disk, velika je mogućnost da ćemo presnimiti taj prostor, i u tom slučaju smo trajno „uništili“ podatke koji su prethodno  bili na tom mjestu. Zbog toga je izuzetno važno reagirati što prije. Čim ste shvatili da ste obrisali podatke koji vam trebaju, zaustavite rad na računalu, i smislite strategiju vraćanja podataka. Potražite potrebnu verziju MiniTool alata za vraćanje podatka, instalirajte na neki drugi PC, na koji ćete spojiti disk sa „izgubljenim“ podacima.

Kako radi MiniTool Data Recovery aplikacija?

MiniTool će već nakon prvog pokretanja pokazati sve podatkovne uređaje s kojima može raditi. Odaberite disk s podacima koje želite vratiti, i slijedite MiniTool Wizard koji je intuitivan, jednostavan i efikasan. Zadajte parametre koji su potrebni i pustite program da uradi posao. Ovisno o tome, kako ste brzo reagirali, vraćanje podataka će biti kompletno ili parcijalno.

Za što bolje rezultate vraćanja podataka, važno je reagirati čim prije. Svaka nova verzija MiniTool Power Data Recovery aplikacije donosi stabilnost i nove naprednije funkcije. Posjetite poveznicu, i pogledajte malo detaljnije što sve nudi aplikacija MiniTool Power Data Recovery.

Isprobat ćemo rad softvera, da vidimo koliko je uspješan u vraćanju fotografija koje smo obrisali. Slijedi manji tutorijal, kako vratiti obrisane fotografije.

MiniTool Photo Recovery tutorijal

Za potrebe ovog teksta, na USB ćemo snimiti par fotografija, obrisat ćemo ih i pokušati ih vratiti uz pomoć MiniTool Photo Recovery alata.

Fotografije na USB stiku

Na gornjoj fotografiji možete vidjeti USB stick, koji smo prethodno formatirali, pa smo na njega snimili 4 fotografije.

Izbrisane fotografije

Fotografije smo potom obrisali, “slučajno” bez opcije da idu u Recycle Bin. Windows korisnici su upoznati sa činjenicom da Windows podatke sa USB uređaja obriše, bez da ih sprema u Recycle Bin.

Slučajno obrisane fotografije

Treća fotografija pokazuje prazan USB stick, sa kojeg smo obrisali prije snimljene fotografije. Možete primijetiti da je Recycle Bin također prazan.

MiniTool alat za vraćanje podataka

Pokrenuli smo MiniTool alat za vraćanje obrisanih podataka. Odabrali smo podatkovni uređaj koji želimo skenirati, i datoteke koje nas zanimaju. U našem slučaju, tražimo fotografije.

Vraćanje izbrisanih fotografija

Pustili smo MiniTool Data Recovery da uradi pretragu podatkovnog prostora, u nadi da će pronaći naše izgubljene fotografije.

Skeniranje USB stika u potrazi za obrisanim fotografijama

Nakon par minuta, MiniTool je završio sa pretragom, i dao nam opcije za snimanje pronađenih podataka na novu lokaciju. Odabrali smo Desktop, i potvrdili na Save.

Vraćene fotografije

Fotografije koje smo prethodno obrisali, sve četiri, su uspješno vraćene u punoj kvaliteti i bez nedostataka. MiniTool Data Recovery aplikacija radi strašno dobar posao, koji može mnoge da izvuče iz bezizlazne situacije. Zamislite se u situaciji, da slučajno obrišete dokument na kojem mjesecima radite. Mnogima se dogodilo da obrišu i na tisuće fotografija, koje nemaju na drugom mjestu kao sigurnosnu kopiju. Da bi vratili slučajno obrisane podatke, svakako iskoristite MiniTool Data Recovery softver.

Pogledajte još neke savjete, kako vratiti obrisane fotografije.

Tvrtka za izradu softvera MiniTool dokazala se u liderskoj poziciji kao kompanija koja radi inovativna rješenja, u domeni profesionalnih alata za vraćanje podataka, upravljanjem particijama na podatkovnim uređajima, i općenito u području upravljanja sigurnosnim kopijama. Prisutni su u više od 180 država, sa iskustvom od preko 10 godina u svom radu. Kvalitetom i vrhunskim znanjem svojih stručnjaka i programera, MiniTool softverska rješenja daju proizvod koji je prepoznat u svijetu. Mnogi svjetski IT stručni portali daju najbolje ocjene za softver iz kompanije MiniTool. Samo neki od spomenutih portala su: TechRadar, PCWorld, CNET, FileHorse, Softpedia, LifeHacker, i drugi.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Aplikacije i softver

Ako govorimo o modernom digitalnom okruženju, scenariji gubitka podataka nisu neuobičajeni, a jedna od najizazovnijih situacija javlja se kada RAID nizovi naiđu na probleme...

Tech

Eleglide M1 Plus je moderan električni bicikl koji mnogi nazivaju “budžet” biciklom. Razlog zašto je to tako je činjenica da mu je cijena značajno...

Aplikacije i softver

Obrisati neku bitnu datoteku s računala može biti jako frustrirajuće. Posebice je to slučaj ako tu datoteku nemate pohranjenu u obliku backupa na drugom...

Filmovi

Film Children of the Corn, ili kako je poznat kod nas “Djeca kukuruza”, bio je veliki hit 1984., a nastao je po uzoru na...

Filmovi

Joe Goldberg (Penn Badgley), serijski ubojica i veliki ljubitelj žena, vraća se u najnovijoj sezoni serije You, ali ovaj put ima novo ime, novi...

Igre i gaming

Često znamo reći kako nekada nema smisla istraživati svemir, kada ne znamo niti što se nalazi u morskim dubinama našeg planeta. Iako njezina radnja...

Tech

Prošla je još jedna ljetna sezona i vrijeme je za nova putovanja na koncerte, kampiranje, jesenske odmore i druge lokacije na kojima bi vam...

Aplikacije i softver

Potreba za memorijskim prostorom sve je veća. Početkom 2000-ih imali smo računala čiji je hard disk rijetko prelazio 40 GB kapaciteta. Ako se danas...