Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tehnologija

SONOFF minijaturni pametni prekidač za upravljanje na daljinu

Pametne stvari za moderan i pametan dom. Na taj način možemo opisati i uređaj koji ćemo predstaviti u daljnjem tekstu.

Danas na tržištu imamo veliki broj različitih tehnoloških uređaja, koji rade s ciljem da nam olakšaju svakodnevne obveze, za sigurnost doma i pametno rukovanje.

SONOFF pametni prekidač trenutno je na popustu, bez obzira na količinu koju kupite. Kupiti možete lot od 1/2/4/8 komada, a svaki od njih sa popustom od 30%. Pametni prekidač se ugradi u samu utičnicu u zidu, i potpuno je neprimjetan. Povezati se može sa pametnim telefon, uz pomoć kojeg upravljate sa prekidačem. Pored ugradnje u utičnicu, prekidač se može ugraditi u sklop zidnog prekidača, za pametnije upravljanje rasvjetnim tijelima pomoću pametnog telefona.

Malih dimenzija, kompaktan uređaj

Pametni prekidač zauzima malo mjesta, pa se lako instalira u različite kutije na koje se pričvrste klasični prekidači i utičnice. Model koji predstavljamo, i koji je na popustu, odgovara EU standardima za ugradnju utičnica i prekidača.

Uradi sam način rada

Uređaj možete spojiti na postojeći sistem automatizacije u vašem domu. Iskoristite posebnu ponudu da nadogradite pametne opcije u vašem domu.

Specifikacije uređaja

Sonoff je manjih dimenzija, i lako se ugradi u postojeće električne instalacije.

Širina: 42,6mm, Visina: 42,6mm, Dubina: 20mm.

Model: MINI
Ulazni napon: AC 100 – 240V, 50/60Hz 10A maksimalno
Izlazni napon: AC 100 – 240V, 50/60Hz, 10A maksimalno

Spajanjem sa pametnim telefonom, ili u kućnu mrežu uz pomoć Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n 2,4GHz.

Radi sa utičnicama i klasičnim prekidačima u zidu

Pored APP kontrole, prekidač je opremljen spojnicama za kabele mrežnog napajanja, za kontrolu prekidača, i uređaja spojenih u zidnu utičnicu.

Prekidanje napona možete izvoditi u stvarnom vremenu, trenutno, ili namjestiti vremenski period kada se prekidač treba upaliti, odnosno ugasiti.

Vrijeme paljenja/gašenja možete podesiti po važećem dnevnom rasporedu sati, ili zadati odbrojavanje. Dodatna opcija je Loop Timer, što znači da možete namjestiti veći broj radnji prekidača po trenutnom rasporedu dnevnih sati.

Kontrolu nad uređajima možete podijeliti sa porodicom ili prijateljima. Putem vlastitih smartphone uređaja, osobe sa pristupom mogu raditi kontrolu nad pametnim prekidačem. Unutar jednog doma možete ugraditi više pametnih prekidača, te ih raspodijeliti između članova obitelji, po potrebama.

Pored upravljanja uz pomoć smartphone uređaja, pametnim prekidačem možete paliti i gasiti uređaje po vašem domu pomoću Alexa pametnog pomoćnika, ili inteligentnog Home Google Assistant.

Opcije:
Kontrola u domu putem aplikacije
Upravljanje glasovnim naredbama
Postavke vremena u uređaju, za kontroliranje doma u stvarnom vremenu
Provjera promjena na prekidaču uz pomoć smartphone uređaja
Kompatibilan sa: Google Nest, Amazon Alexa, Google Assistant, EWeLink
U originalnom pakiranju se nalazi: 1x pametni prekidač, upute o korištenju i postavljanju.

Cijena ovog uređaja na eBayu trenutno je samo 8.39 američkih dolara.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati