Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Što danas radi MySpace Tom?

Protagonist jedne davne internetske ere

Znaju li današnji klinci tko je MySpace Tom?

To je bio svačiji prvi i najvažniji prijatelj iz jednog drugog internetskog doba kad ljudi nisu imali pojma o zaštiti privatnosti i ostalim današnjim www imperativima.

MySpace Tom, ili punim imenom Thomas Anderson, je zajedno s Chrisom DeWolfeom davne 2003. osnovao MySpace, nekoć najpoznatiju društvenu mrežu koja i danas funkcionira, ali je na aparatima po pitanju popularnosti.

MySpace Tom je do 2010. automatski postajao prvi prijatelj korisnicima koji bi napravili profil na toj stranici.

Foto: YouTube

Ta društvena mreža je 2005. prodana Rupertu Murdochu i News Corpu. Onda je Tom u MySpaceu bio predsjednik i strateški savjetnik, sve dok 2009. nije uzeo vrtoglavo visoku otpremninu i odjahao u suton.

Danas se muči kako da potroši te silne dolare i uživa u ranoj mirovini baveći se fotografijom kojom uveseljava pratitetlje na Instagramu. Njih gotovo 700 tisuća prati fotografske izvještaje s njegovih neprestanih putovanja. Zaista mu nije loše.

Kada ne drži fotoaparat u rukama ill ne leži pod palmom, Tom zna na drugim društvenim mrežama povremeno trolati javnost. Kao primjerice onda kad se objavom na Twitteru prvotravanjski našalio da jeftino kupuje MySpace kako bi internet učinio ponovno sjajnim.

Sudjelovao je i u #DeleteFacebook kampanji. Iako bi zlobnici rekli da bi Tom mogao profesionalno biti ljubomoran na Marka Zuckerberga, mora se priznati da ništa ne odaje da je tome tako. Napokon, Zuckerberg osim bogatstva ima puno odgovornosti, povremenih znojenja zbog skandala te je pod lupom javnosti, a Tom mirnog sna putuje svijetom s izdašnom ušteđevinom i to tako bez da ga prepoznaju na svakom koraku.

Mnogi bi rekli da je daleko bolje biti bogat i anoniman, a Tom, ne odričući se svoje legendarne profilne fotke, se zasigurno slaže s tim stajalištem.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Apps & Software

TikTok pokušava osnažiti otkrivanje i provedbu pravila protiv opasnih online izazova i prijevara. Istraživanje koje je naručio TikTok pokazalo je da je jedan od...

Apps & Software

Na poveći popis problema s kojima se suočava nova mreža društvenih medija bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, treba dodati još jedan i to pogrešan korak...

Apps & Software

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump službeno je otkrio da pokreće vlastitu platformu za društvene medije 2022. godine. Platforma će nositi naziv TRUTH Social, a...

Apps & Software

LinkedIn će ukinuti kinesku verziju svoje usluge ove godine. Tvrtka je kao razloge ukidanja lokalnog izdanja svoje društvene mreže za profesionalce navela “znatno izazovnije...

Oglašavanje