Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Što znači NSFW i kako se koristi? Vrijedi znati za ovo upozorenje …

Tražite značenje skraćenice NSFW? Zanima vas što znači akronim NSFW i kako se koristi? U nastavku ćemo pojasniti značenje akronima i navesti primjere kada i kako se koristi NSFW.

Mnoštvo sadržaja na internetu i dostupnost tog istog, često trebamo regulirati i kategorizirati na određeni način. Ako ste dobili link na neki sadržaj, e-mail poruku ili poruku putem nekog IM servisa (WhatsApp ili Viber), onda vam je jasno da nekada dobro dođe i neko upozorenje o sadržaju koji ćete upravo otvoriti.

Sigurno ste se našli u neugodnoj situaciji, da otvorite neki video link, s pojačanim tonovima i da vam bude neugodno radi tog videa jer nije pravo vrijeme za pregledavanje videa koji ste upravo dobili. Sigurno bi vam dobro došlo i upozorenje NSFW, koje govori baš to – Not Suitable For Work.

NSFW ili u prijevodu “Nije Prikladno Za Posao” je općeprihvaćena skraćenica u svijetu i koristi se u prilikama koje smo naveli u tekstu iznad.

Značenje pojma NSFW

Kako smo već napisali, NSFW skraćenica dolazi kao upozorenje da određeni sadržaj, koji ste primili, nije prikladan za posao.

Osim ovog značenja, u tablici imate još par primjera

AkronimDefinicija
NSFWNot Safe For Work
NSFWNot Suitable For Work
NSFWNot Suitable For Women
NSFW značenje

Koristi se da bi se upozorio primatelj određenog digitalnog sadržaja, da ne otvori/pokrene sadržaj u uredu ili u blizini male djece. To znači da je sadržajno ta poruka eksplicitna u nekom kontekstu (seksualno, vulgarno ili općenito odbojnog sadržaja).

Što znači NSFW

Akronim NSFW često se koristi kada korisnici vole proslijediti lažne šale prijateljima/kolegama ili grube videozapise. Ako ste se zadesili u društvu, ili na sastanku, a dobili ste poruku sa oznakom NSFW, za pretpostaviti je da ćete takvu poruku pročitati/pogledati naknadno, kada budete sami ili udaljeni od poslovnih obveza. Sada ste naučili što znači NSFW… Pazite što pregledavate i kakve poruke čitate, posebno ako su one stigle s upozorenjem NSFW.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Internet

Mark Sabine u ovom devetominutnom videu otkriva priču kako i odakle je nastala riječ “fetiš”. Fetiš (fr. fétiche; od port. feitiço; od lat. facticius,...