Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tehnologija

Tko bolje vozi? iPhone ili Android korisnici? Novo istraživanje daje odgovor…

Foto: Pixabay

Jerry, internetska usluga osiguranja automobila, provela je studiju u kojoj je procijenila ponašanje u vožnji 20.000 vozača koji su prešli više od 12 milijuna kilometara za volanom. Rezultati su pokazali da je sigurnije voziti se s korisnicima Androida nego s vlasnicima iPhonea.

Prema Jerryju, korisnici Androida nadmašili su korisnike iPhonea u ukupnoj ocjeni sigurne vožnje i u pojedinačnim kategorijama. Dakle, korisnici iPhonea nisu pobijedili niti u jednoj kategoriji. Studija je pratila korisnike u svakoj kategoriji sigurne vožnje, a korisnici Androida uglavnom su vozili sporije i bili su manje ometani tijekom vožnje. Osim toga, pokazali su se bolji u skretanju, kočenju i ubrzanju.

Korisnici Androida postigli su bolji rezultat čak i kada je njihova demografija sugerirala da ne bi trebali. Primjerice, u prethodnim studijama, oženjeni ljudi, vlasnici kuća sa završenim visokim obrazovanjem bili su bolji vozači od onih koji su slobodni, iznajmljuju ili nikad nisu završili srednju školu. Međutim, ovaj trend nije vrijedio za korisnike Androida i iPhonea. Android korisnici ostvarili su bolje rezultate u svakoj kategoriji.

Očekivali biste da će oženjeni ljudi biti odgovorniji za volanom, ali ne. Spomenuta studija pokazala je da su vlasnici Androida koji su samci bili bolji vozači od onih korisnika iPhonea koji su bili u braku. Ni obrazovanje nije činilo bitnu razliku. Prema rezultatima studije, Android korisnici koji nisu nikada završili srednju školu postigli su bolje rezultate od vlasnika iPhonea s doktoratom. Također, kada je riječ o posjedovanju nekretnine, Android korisnici iznajmljivači nadmašili su rezultate iPhone korisnika koji su posjedovali kuću, piše Idropnews.

Podaci tvrtke Jerry nisu mogli u potpunosti objasniti zašto su vlasnici iPhone uređaja imali niže ocjene za sigurnu vožnju. U svojoj analizi, ukazali su na rastresenu vožnju kao jedno od mogućih objašnjenja. Vlasnici iPhonea su češće rukovali svojim telefonima za volanom nego korisnici Androida. Bez obzira na razlog, ako gledate u svoj telefon, ne možete biti siguran vozač.

Konačno, sve ovisi i o osobinama ličnosti. Nedavne studije pokazuju da su Android korisnici savjesniji i da će vjerojatnije slijediti pravila od svojih iPhone kolega. Korisnici iPhonea su, s druge strane, emotivniji i živahniji. Kao rezultat toga, vlasnici iPhonea snažnije reagiraju na vanjske okolnosti tijekom vožnje pa ovaj emocionalni odgovor može dovesti do oštrijih skretanja, naglih kočenja i ubrzavanja. Ova tri ponašanja nedvojbeno su snizila rezultate sigurne vožnje.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Aplikacije i softver

Facebook je jedna od najčešće korištenih društvenih mreža na svijetu, a koriste ga sve dobne skupine. Iako je Facebook odlična platforma, ipak ne možemo...

Aplikacije i softver

Iako Apple uređaji slove za vrlo kvalitetne uređaje, većina iPhone ili iPad korisnika tijekom svog života susrela se s bar jednim od sljedećih problema:...

Internet

U današnje vrijeme kad je tehnologija dosegla zavidnu razinu, nemoguće je zamisliti dan bez upotrebe mobitela ili računala. Svakodnevne aktivnosti usko su vezane uz...

Tehnologija

Prema novoj studiji Tipalti Approve, Elon Musk, izvršni direktor tvrtke Tesla, na dobrom je putu da do 2024. godine postane prvi bilijunaš na svijetu....