Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Trump planira pokrenuti vlastitu platformu za društvene medije početkom 2022 godine

Foto: Pixabay

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump službeno je otkrio da pokreće vlastitu platformu za društvene medije 2022. godine. Platforma će nositi naziv TRUTH Social, a očigledno je dio napora Trumpa i njegovog tima u borbi protiv “velikih tehnoloških tvrtki iz Silicijske doline, koje su iskoristile svoju moć da ušutkaju protivničke glasove u Americi”.

Dio Trumpovih pristaša vjeruje da su društvene mreže pristrane u pogledu na konzervativne glasače. Jedna grupa je čak 2018. godine tužila Twitter, Facebook i Google, optužujući ih za kršenje antimonopolskih zakona i kršenje njihovih prava iz Prvog amandmana, udruživanjem radi potiskivanja konzervativnih stajališta. Sud je nekoliko puta odbacio slučaj. Prema istraživanju Sveučilišta New York objavljenom ranije ove godine, ne postoje dokazi o pristranosti u odnosu na konzervativce na najpopularnijim svjetskim društvenim mrežama. Štoviše, u vrijeme kad su se vodili američki predsjednički izbori, na Instagramu se pojavila greška koja je davala prednost Trumpovom sadržaju u odnosu na Bidenov, piše Engadget.

Ipak, istina je da su Facebook i Twitter zabranili Trumpu korištenje platformi nakon nereda u Kaptolu 6. siječnja. Twitter je utvrdio da su njegovi tweetovi u to vrijeme kršili politiku tvrtke. Prema njihovim navodima, Trumpovi tweetovi “moraju se gledati u kontekstu širih događaja u zemlji i način na koje šira publika može shvatiti predsjednikove izjave, uključujući i poticanje na nasilje…”

Ranije ovog mjeseca, Trump je podigao tužbu kako bi vratio svoj Twitter račun, tvrdeći da zabrana krši njegova prava osigurana Prvim amandmanom. Uz to, njegova blokada s Twittera bit će posebno spomenuta u objavi TRUTH Social-a.

“Živimo u svijetu u kojem su talibani prisutni na Twitteru, ali vaš omiljeni američki predsjednik je ušutkan”, izjavio je Trump.

Beta verzija TRUTH Social platforme očekuje se u studenom, a Trump i njegov tim očekuju da će ga uvesti širom SAD-a u prvom kvartalu 2022. godine.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Apps & Software

TikTok pokušava osnažiti otkrivanje i provedbu pravila protiv opasnih online izazova i prijevara. Istraživanje koje je naručio TikTok pokazalo je da je jedan od...

Apps & Software

Telegram je besplatan za korištenje, ali kako bi podržali i održali svoje usluge i poslužitelje, tvrtki je potreban neki oblik prihoda, a čini se...

Apps & Software

Trumpova tvrtka zaprimila je službenu obavijest od Mastodona da krši pravila koristeći Mastodonov otvoreni kod za kreiranje Truth Social mreže. Eugen Rochko, osnivač tvrtke,...

Apps & Software

Na poveći popis problema s kojima se suočava nova mreža društvenih medija bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, treba dodati još jedan i to pogrešan korak...

Oglašavanje