Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Twitch obrisao 7,5 milijuna botova koji lažno podižu statistike streamera

Foto: Pixabay

Twitch je otkrio preko 7,5 milijuna bot računa koji podižu statistike streamerima, objavila je tvrtka u vlasništvu Amazona na Twitteru. Započelo je uklanjanje tih računa, a korisnici se upozoravaju da bi tijekom narednih dana mogli primijetiti nagli pad broja pratitelja i gledatelja.

Botovi su izvodili radnje koje se nazivaju follow-botting i view-botting, napomenuli su iz tvrtke. Botovi mogu znatno podići broj pratitelja i pregleda na platformi. Twitch koristi obje statistike za unaprjeđivanje kanala pa se samim time povećava šansa za otkrivanje ako dođe do drastičnih promjena u brojevima.

Popularni streameri zabilježili su nagli pad, a peti najpopularniji streamer Twitch platforme, xQc, ukupno je izgubio 2,2 milijuna pratitelja. Chance “Sodapoppin” Morris zabilježio je još veći pad, izgubivši 2,8 milijuna pratitelja, što je oko 45% njegovog ukupnog broja pratitelja. Ostali top streameri zabilježili su daleko manje gubitke ili čak rast tijekom posljednjih tjedana, piše Engadget.

Uz uklanjanje bot računa, tvrtka je najavila da će možda poduzeti i neke pravne radnje pa će možda tužiti prodavatelje bot računa kako bi umanjila lažne statistike. Ipak, iz tvrtke navode da neće kažnjavati korisnike koji su žrtve botovskih napada.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Igre

Twitch je svjestan da je iznevjerio neke marginalizirane zajednice pa je odlučio poduzeti nekoliko koraka kojima će potaknuti veću inkluzivnost na svojoj platformi. Najpopularnija...

Apps & Software

Oznake će dobivati samo provjereni računi

Igre

Amazon će pokrenuti službeni TwitchSports kanal i posebnu kategoriju namijenjenu tradicionalnim sportovima.

PR

Kao što svi znamo 22.03.2020. godine snažan potres je pogodio Zagreb. Veliki dio grada je oštećen, a među njim je i Klinika za dječje...

Oglašavanje