Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

Twitter će omogućiti korištenje provjerenih NFT avatara

Foto: Pixabay

Twitter je počeo s uvođenjem značajke koja će nekim korisnicima omogućiti da postave NFT-ove koje posjeduju kao svoju profilnu sliku kako bi signalizirali svoje ulaganje u novi prostor digitalne umjetnosti. Ovaj potez učiniti će Twitter jednom od najpoznatijih tehnoloških platformi koja je lansirala značajke koje uključuju NFT trend.

NFT-ovi ili “nezamjenjivi tokeni” su jedinstveni, provjerljivi digitalni kolekcionarski predmeti, često umjetnička djela, kojima se može trgovati putem blockchaina. Iako nisu baš novi, NFT-ovi su se pretvorili u unosnu industriju tijekom prošle godine, s digitalnim umjetničkim djelima koja se prodaju za milijune dolara, prenosi CNN.

Nova značajka, koja je dostupna samo korisnicima koji plaćaju uslugu pretplate na Twitteru, ići će korak dalje. Twitter će potvrditi nečije vlasništvo nad NFT-om povezivanjem digitalnog novčanika osobe u kojoj su NFT-ovi pohranjeni s njihovim Twitter računom.

Također, slike će izgledati drugačije na Twitteru od tipičnih profilnih slika. Novi NFT avatari će biti šesterokutnog oblika, umjesto kruga, a korisnici će klikom na avatar moći dobiti više informacija o umjetničkom djelu, uključujući kreatora i lokaciju.

Iz Twittera su najavili da će bitcoin postati dio budućnosti tvrtke. U rujnu, tvrtka je uvela mogućnost davanja napojnice kreatorima bitcoinom. Također, prošle godine Twitter je najavio da gradi kripto tim koji će se usredotočiti na kriptovalute, blockchain i srodne tehnologije.

Ipak, uvođenje novih NFT avatara za sada je prilično ograničeno. Značajka je dostupna Twitter Blue pretplatnicima u SAD-u, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu, koji koriste iOS. Unatoč tome, novi avatari bit će vidljivi svim korisnicima Twittera bez obzira gdje se nalazili.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Kripto

Još od svog lansiranja, Ripple (XRP) je bio među najboljim coinima iz mnogo razloga. Svake godine milijuni ulagača biraju XRP u odnosu na ostale coine...

Kripto

Koje su najbolje kriptovalute ispod 1 dolara za ulaganje koje će eksplodirati u 2023. godini? U ovom smo članku za vas istražili 7 najboljih...

Kripto

Nakon odlične 2021. godine kada je kripto tržište u 11. mjesecu porušilo sve rekorde, ono je počelo svoj dugotrajan pad koji traje i danas....

Internet

Twitter je zabranio račune nekoliko istaknutih novinara iz novinskih organizacija kao što su CNN, New York Times i Washington Post. Među onima čiji su...