Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

U prodaji su se pojavila prva pametna vrata

pametna vrata
Foto: Screenshot

U jeku pametnih proizvoda, malo tko je očekivao da će se u prdaji pojaviti i pametna vrata. Ona su se pojavila u poznatom američkom lancu trgovina potrepština za dom, Home Depot. Njihova cijena je čak 4.000 dolata, a trošak je to u koji nije uračunata instalacija.

Predstavljena po prvi put 2022. godine, vrata Masonite M-PWR Smart Door ističu se kao stambena vrata integrirana s Yale pametnom bravom i Ring video zvonom. Ključna prodajna točka je njihovo oslanjanje na električni sustav vašeg doma za napajanje. Ovo eliminira zabrinutost oko zamjene baterije ili ponovnog punjenja, problema s kojima se obično susreće većina pametnih brava i nekih video zvona.

Vrata su kreirana od stakloplastike u raznim stilovima i bojama, s cijenama u rasponu od 4.000 dolara do više od 7.000 dolara. Dodatne inteligentne značajke obuhvaćaju osvjetljenje pokretom i senzor statusa vrata, što vam omogućuje praćenje jesu li vrata otvorena ili zatvorena putem namjenske aplikacije. Dodatno, pomoćna baterija za hitne slučajeve osigurava stalnu kontrolu nad elektronikom vrata čak i tijekom nestanka struje.

Upravljanje svom elektronikom vrata zahtijeva tri odvojene aplikacije: aplikaciju Ring za video zvono, aplikaciju Yale za bravu Yale Assure SL i aplikaciju M-PWR za sama vrata, uključujući rasvjetu i senzor vrata.

Iako će Ring i Yale vjerojatno izbaciti nove brave i zvona, pozitivna stvar je to što su komponente zamjenjive. Cory Sorice, viši potpredsjednik i glavni direktor za inovacije Masonite Internationala, još prošle godine je potvrdio da iako se životni vijek vrata mjeri u desetljećima, tehnologija u kojoj se nalaze neće tako dugo trajati. Upravo su zato kreirana i dizajnirana za potencijalne nadogradnje tijekom vremena.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati