Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Umjetna inteligencija

Umjetnost upravljanja s više Instagram računa: Strategije za uspjeh

Instagram logo
Foto: Shutterstock

Instagram je jedna od najpopularnijih društvenih mreža danas, a smatra se da je na mjesečnoj bazi aktivno koristi nevjerojatnih 2.35 milijardi korisnika. Točnije, toliko postoji aktivnih računa, ali to ne mora značiti da i toliko različitih ljudi koristi tu mrežu.

Naime, Instagram ima jednu zanimljivu mogućnost koja korisnicima omogućuje da upravljaju s više korisničkih računa odjednom. Pritom se ne moraju posebno odjavljivati s jednog kako bi se prijavili na drugi, već ih mogu međusobno povezati i koristiti ih na takav način.

To je jako korisno za osobe koje osim svog osobnog računa na toj društvenoj mreži žele upravljati i poslovnim računom ili pak imaju poseban privatni račun koji je namijenjen samo bliskim osobama. Bilo kako bilo, smatramo da je vrijedno spomenuti i opisati zašto je korisno imati više računa na Instagramu te ih paralelno koristiti za sadržaje kakve god želite.

Zašto povezivati račune na Instagramu?

Povezivanje računa na Instagramu donosi puno prednosti i olakšava korisnicima navigaciju te upravljanje njihovim profilima. Kroz ovu opciju, korisnici se mogu jednostavno prebacivati između svojih računa, bez potrebe za konstantnim odjavljivanjem i prijavljivanjem. Ova funkcionalnost posebno je korisna za pojedince koji imaju više računa, kao i za poslovne korisnike koji vode brigu o svom osobnom i poslovnom računu.

Povezivanje računa omogućava brzo prebacivanje između profila te tako štedi vrijeme korisnika. Umjesto da se svaki put odjavljuju i ponovno prijavljuju, korisnici mogu jednostavno prebacivati račune i lako pronaći i objaviti što žele.

Uz to, povezivanje računa uvelike pomaže s notifikacijama. Ako korisnik nije povezao svoje račune, neće primati notifikacije s računa s kojeg je odjavljen. To znači da bi mogao propustiti neke bitne objave i interakcije, a kada je riječ o poslovnom računu, to definitivno nije poželjno. Kada su računi povezani, na kojem god se od njih korisnik nalazio, primat će notifikacije s drugog računa i neće morati brinuti da je nešto propustio.

Kako Instagram račun učiniti još efikasnijim i boljim?

notifikacije na instagramu
Foto: Shutterstock

Kreiranje i korištenje više računa paralelno na Instagramu nije jedina prednost korištenja ove društvene mreže. Ona nosi brojne sjajne značajke, od kojih se najviše odlikuje svojom jednostavnošću. Također, pravilnim korištenjem takozvanih hashtagova, vaš sadržaj mogao bi dosegnuti velik broj ljudi, a mnogima je to vrlo bitno, posebice kada pokušavaju promovirati nešto i doći do više pratitelja.

Do većeg broja pratitelja može se i konstantnim objavljivanjem zanimljivog sadržaja, pa čak i kupovinom istih, slično kupovini pregleda videa na YouTubeu. Interakcija s drugim korisnicima Instagrama također je jako jednostavna, ali i bitna ako želite do većeg broja pratitelja i posjeta vašem profilu. Komentiranje objava i priča, praćenje novih ljudi, istraživanje i redovno objavljivanje zanimljivih sadržaja garantirano će vaš račun na Instagramu predstaviti velikom broju ljudi, a to može vaš profil učiniti znatno popularnijim, boljim i ujedno efikasnijim.

Kako se povezuje račune na Instagramu?

Vratimo se onome što je glavna tema ovog članka, a to je povezivanje računa na Instagramu. Rekli smo kako je to sjajna opcija za one koji imaju više interesa na toj društvenoj mreži, ali nismo rekli kako se točno može povezati dva ili više računa na Instagramu.

Postupak je poprilično jednostavan. Otvorite aplikaciju sa svojim postojećim računom na toj mreži. Otvorite svoj profil, a zatim otvorite opcije koje se nalaze u gornjem desnom kutu zaslona. Među tim opcijama odaberite “Postavke i zaštita privatnosti”, a taj bi se odabir trebao nalaziti na samom vrhu.

Kada ste otvorili te postavke, navigirajte do samog dna izbornika gdje ćete pronaći opciju “Dodaj korisnički račun”. Tada će vas Instagram pitati imate li već postojeći račun koji želite povezati s trenutnim ili ćete pak kreirati novi račun i povezati ga. Odaberite opciju koja je točna i tako ćete povezati račune.

Kada ste spojili dva ili više računa, njih možete jednostavno mijenjati tako da posjetite svoj profil, a zatim tamo jednostavno odaberete koji od profila želite koristiti u tom trenutku. Kao što smo ranije rekli, neovisno o tome na kojem se profilu nalazite, dobivat ćete notifikacije sa svih ostalih računa i uvijek ćete biti u toku zbivanja na Instagramu.

Zaključak

Instagram je jako jednostavna društvena mreža koja spada među najpopularnije na svijetu, a mogu je koristiti osobe s pregršt različitih interesa. Putem Instagrama moguće je komunicirati s drugima, objavljivati i pregledavati sadržaje, istraživati, ali i promovirati svoje poslovanje, proizvode i usluge.

Ako spadate među one koji žele razdvojiti svoj osobni profil i onaj koji služi za posao ili neku drugu aktivnost, povezivanje računa na Instagramu sjajna je opcija. Jako je jednostavno i može vam pomoći da uspješnije navigirate različitim sadržajima. To uvelike može pomoći s podizanjem popularnosti profila jer se možete posebno fokusirati na svaki od njih, a popularnost im možete podiči na razne načine.

Spomenuli smo kupovinu followera sličnu kupovini pregleda na YouTubeu koja je jedna od solucija, ali postoje i neke puno efikasnije koje dolaze sa samim poznavanjem kako koristiti ovu društvenu mrežu.

Sve u svemu, ako postoji razlog zašto morate koristiti dva ili više računa na Instagramu, definitivno bismo vam preporučili da ih povežete i koristite na taj način jer će uvelike olakšati sve zadatke koje obavljate.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

U Moskvi se održavaju tečajevi iz oralnog seksa za djevojke koje žele usavršiti svoje sposobnosti oralnog zadovoljavanja. Cijena tečaja je 3500 ruskih rublja (608kn)...

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...