Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Unatoč pandemiji, dionice poznatih tehnoloških kompanija rastu

Vlasnici dionica Microsofta, Amazona, Zooma i Tesle bilježe porast bogatstva…

dionice koronavirus

Prošlog mjeseca Koronavirus nezaustavljivo se širio diljem planete, no dionice nekih poznatih tehnoloških firmi su bile u porastu. Tako su Jeff Bezos i MacKenzie Bezos (Amazon), Steve Ballmer (Microsoft), Elon Musk (Tesla i SpaceX), te Eric Yuan (Zoom) povećali svoje bogatstvo za više od jedne milijarde dolara – svaki. Iako je Covid-19 uzrokovao probleme u ekonomiji cijeloga svijeta, dionice nekih tehnoloških firmi su i dalje u porastu.

Prema izvješću koje je objavio Institut za politička proučavanja (IPS), bogatstvo raznih američkih milijardera je poraslo za skoro 10% (282 milijarde dolara) od 18. ožujka.

Unatoč tome što su mnoga poslovanja u raznim djelatnostima pretrpjela ogromne gubitke i bila prisiljena zatvoriti svoje poslovnice, tehnološke kompanije postale su traženije nego ikad. Svakodnevica za vrijeme trajanja pandemije su računala, koja su trenutno korištena najviše u povijesti.

„Najveće iznenađenje“ je platforma Zoom, koja je u samo tri tjedna povećala broj korisnika za više od 100 milijuna (sa 200 na 300 milijuna), zbog potrebe za video konferencijama. Vrijednost suosnivača ove kompanije je porasla za jednu milijardu dolara. Također, vlasnici dionica Microsofta, Amazona, Zooma i Tesle bilježe porast bogatstva…

Platforma Zoom pokrenuta je 2013. godine

Trenutno stanje u svijetu je veoma neizvjesno i pitanje je hoće li dionice tehnoloških kompanija nastaviti s rastom ili ovaj nagli porast očekuje i strmoglav pad nakon prolaska pandemije. Razne kompanije su tijekom pandemije Koronavirusa doživjele značajan pad cijene dionica, a ne stabilizira li se situacija s pandemijom u skorije vrijeme, pred vratima je nova velika svjetska kriza. Vrijeme će donijeti odgovore, a do tada se bogatstvo vlasnika tehnoloških kompanija opasno povećava.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Web & IT

Podaci su objavljeni u sklopi šestog izvještaja o poštivanju standarda ponašanja na društvenoj mreži.

Web & IT

Facebook će dodijeliti zaposlenima 1.000 dolara za radne potrebe od kuće, a tvrtka se odlučila na taj potez na temelju uputstva zdravstvenih i vladinih...

Sci-fi

Zbog novonastale situacije, čini se da će filmska industrija biti "mršava" s blockbusterima u sljedećih godinu ili dvije dana.

Sci-fi

Riječ je zapravo o odluci koja bi trebala smanjiti mogućnost zaraze koronavirusom.

Oglašavanje