Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Future

Uskoro prodaja karata za svemirske letove

Već od sljedeće godine

Već od sljedeće godine slijedi prodaja karata za svemirske letove. Tako najavljuju iz Bezosove kompanije Blue Origin.

Ako imate želje i novca otputovati u svemir, možda bi bilo vrijeme da počnete štedjeti, jer je već najavljena prodaja karata sljedeće godine. Već krajem tekuće 2018. Blue Origin bi trebao početi i s testiranjem raketa za podorbitalne letove s ljudskom posadom.

U prijašnjim testiranjima letjelice New Shepard nije bilo ljudske posade, a ako novi testovi prođu dobro, doći će red i na svemirske turiste, koje će najavljena prodaja karata zacijelo razveseliti.

Točan datum, a i cijenu tih letova javnost još ne zna, no kristalno je jasno da karta za svemirsko putovanje neće baš biti jeftina. Bob Smith, izvršni direktor Blue Origina, je u nedavnom obraćanju medijima ispričao kako se prvo moraju pobrinuti da “konfiguracija bude dobra, stabilna te spremna za let”, a kad to postignu onda će započeti i interne razgovore oko cijena.

Dok Bezos i Blue Origin namjeravaju početi s prodajom karata tek onda kad se uvjere da je letjelica potpuno spremna, Virgin Galactic je s prodajom karata započeo prije više od desetljeća kad je razvoj njihove letjelice još bio u posve ranoj fazi.

Do danas njihov prvi svemirski turist još nije vidio svemirska prostranstva, a dosad se na njihova putovanja prijavilo otprilike 700 ljudi. Oni su platili barem depozit od ukupne svote od 250 tisuća dolara (koliko karta za let s Virginom stoji).

Zbog Blue Origina te kompanija poput SpaceX-a i Virgin Galactica, u tijeku sljedećeg desetljeća možemo opravdano čekati popularizaciju svemirskog turizma za one koji će biti dovoljno hrabri i istovremeno dovoljno bogati.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Hi-tech

SpaceX-ov cilj je izgraditi brzu internetsku uslugu koja je dostupna širom svijeta

Hi-tech

Kompanija Blue Origin je 2018. godine dobila 500 milijuna dolara za razvijanje New Glenn rakete, koja bi mogla letjeti do određenih točaka u svemiru,...

Hi-tech

U zemljama koje predvode u svemirskoj tehnologiji inicijativa kreće od tvrtki i startupova, a broj tvrtki koje žele poslovati u svemirskoj industriji raste iz...

Hi-tech

Lansiranje svemirske letjelice bez posade na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) otkazano je u srijedu rano ujutro zbog požara koji je izbio nedaleko od lansirne...

Oglašavanje