Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

Velika Britanija odlučila ukinuti porez na digitalne usluge nakon globalne porezne reforme

Foto: Pixabay

Velika Britanija je priopćila da će postupno ukidati porez na digitalne usluge američkim tehnološkim divovima, poput Googlea i Facebooka, nakon što globalna reforma korporativnog oporezivanja stupi na snagu 2023. godine.

“Dogovorili smo način na koji ćemo promijeniti porez na digitalne usluge. Novougovorenim sporazumom naš porez na digitalne usluge bit će zaštićen sve do 2023. godine, tako da njegovi prihodi mogu nastaviti financirati bitne javne usluge”; rekao je ministar financija Rishi Sunak.

Austrija, Britanija, Francuska, Italija, Španjolska i Sjedinjene Države postigle su sporazum o prijelazu s nacionalnih poreza na digitalne usluge koje osporava Washington na novi globalni porezni sporazum.

Dogovor je postignut nakon što se gotovo 140 zemalja početkom ovog mjeseca uspjelo složiti s novim pravilima međunarodnog oporezivanja, piše IT News.

Velika Britanija je svoj porez na digitalne usluge uvela u travnju 2020. godine, a porez se naplaćuje na 2 posto bruto prihoda velikih digitalnih tvrtki ostvarenog od korisnika u zemlji.

Ovakve promjene iznimno su značajne za tehnološki svijet i dobar su pokazatelj da će tehnologija i internet u budućnosti imati značajnije mjesto nego što je danas. Osim toga, promjene u poreznim sustavima ukazuju i na političku volju da se podrži i pogura daljnji razvoj tehnologija.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Biznis i posao

EU obustavlja svoje planove oporezivanja IT divova dok traju dogovori da minimalna stopa poreza na dobit bude 15 posto. Potez dolazi nakon što su...

Biznis i posao

Iz tvrtke Huawei su poručili da su razočarani ovim potezom i isključivanjem iz procesa uvođenja 5G.

Internet

U najvećem broju slučajeva, hakeri su pokušali phishing metodom doći do pristupnih podataka.

Tech

Jedna od najvećih telekomunikacijskih tvrtki, kineski Huawei, objavila je da bi njihov potencijalni izlazak iz izgradnje 5G mrežne infrastrukture u Velikoj Britaniji donio štetu...