Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

Volkswagen predstavio futuristički prototip robotske stanice za punjenje automobila

Robot nosi naziv Mobile Charging Robot, a nevjerojatno podsjeća na robota R2-D2 iz filmskog serijala Ratova zvijezda.

Foto: Volkswagen

Njemački proizvođač automobila, Volkswagen, predstavio je prototip robota koji može potpuno autonomno puniti električne automobile. Riječ je o jedinici koja je sasvim djelotvorna i predstavlja veliki iskorak u budućnost.

Tvrtka je na ideji radila zadnjih godinu dana, a tek sad su odlučili predstaviti robota, piše Futurism.

Robot nosi naziv Mobile Charging Robot, a nevjerojatno podsjeća na robota R2-D2 iz filmskog serijala Ratova zvijezda, što po izgledu, što po zvuku kojeg proizvodi. Robot bi trebao služiti za punjenje automobila dok su parkirani. Ideja je omogućiti robotima punjenje automobila u velikim stambenim kompleksima, kako vozači ne bi morali voziti na druge stanice. Osim toga, ovakvi roboti bi omogućili i veća parkirališta jer garaže više ne bi morale imati više mjesta za punjenje.

Mobile Charging Robot olakšava punjenje, s obzirom na to da može doći do svakog automobila koji je propisno parkiran. Robot radi potpuno autonomno i samostalno pronalazi vozila kojima je potrebno punjenje te komunicira s njima.

Iz tvrtke Volkswagen ističu da su efikasne stanice za punjenje važan dio budućnosti, a robot bi mogao krenuti u akciju već u prvom dijelu 2021. godine, pod uvjetom da se pokaže učinkovitim na parkinzima s velikim brojem vozila.

Ostavi komentar
Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Tech

Biste li i vi pristali na seks s robotom?

Tech

30% Amerikanaca je odgovorilo potvrdno

Tech

Pametnim telefonima, bez kojih više gotovo i ne možemo, baterija je jedna od glavnih boljki. Brzo se isprazni, može brzo izgubiti svoj puni kapacitet...

Tech

Malo (paničarskih) upozorenja