Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Hi-tech

Volkswagen predstavio futuristički prototip robotske stanice za punjenje automobila

Robot nosi naziv Mobile Charging Robot, a nevjerojatno podsjeća na robota R2-D2 iz filmskog serijala Ratova zvijezda.

Foto: Volkswagen

Njemački proizvođač automobila, Volkswagen, predstavio je prototip robota koji može potpuno autonomno puniti električne automobile. Riječ je o jedinici koja je sasvim djelotvorna i predstavlja veliki iskorak u budućnost.

Tvrtka je na ideji radila zadnjih godinu dana, a tek sad su odlučili predstaviti robota, piše Futurism.

Robot nosi naziv Mobile Charging Robot, a nevjerojatno podsjeća na robota R2-D2 iz filmskog serijala Ratova zvijezda, što po izgledu, što po zvuku kojeg proizvodi. Robot bi trebao služiti za punjenje automobila dok su parkirani. Ideja je omogućiti robotima punjenje automobila u velikim stambenim kompleksima, kako vozači ne bi morali voziti na druge stanice. Osim toga, ovakvi roboti bi omogućili i veća parkirališta jer garaže više ne bi morale imati više mjesta za punjenje.

Mobile Charging Robot olakšava punjenje, s obzirom na to da može doći do svakog automobila koji je propisno parkiran. Robot radi potpuno autonomno i samostalno pronalazi vozila kojima je potrebno punjenje te komunicira s njima.

Iz tvrtke Volkswagen ističu da su efikasne stanice za punjenje važan dio budućnosti, a robot bi mogao krenuti u akciju već u prvom dijelu 2021. godine, pod uvjetom da se pokaže učinkovitim na parkinzima s velikim brojem vozila.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Hi-tech

Ako pilot projekt bude uspješan, tvrtka Hyundai planira staviti DAL-e robota u svaki Hyundai i Kia prodajni salon.

Hi-tech

Startupi robotike koji se bave automatizacijom zabilježili su snažan porast interesa od početka pandemije, s obzirom na to da se sve više tvrtki zanima...

Hi-tech

U sljedećih nekoliko mjeseci robot Spot bi trebao dobiti i mehaničku ruku.

Gaming

Na internetu se nedavno pojavio video koji prikazuje različite tipove vozila koja će se pojaviti u igrici Cyberpunk 2077. U videu su prikazani razni...