Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gadget

VR vodeni tobogan je najbolja ideja u posljednje vrijeme

San svakog geeka

S tehnologijom čovjek može katkad pretjerati i/ili zastraniti, ali budimo iskreni – VR vodeni tobogan je vožnja kojoj bi malo tko mogao odoljeti. Kako se toga prije nismo sjetili?

Napredni senzori su zajedno s umjetnom inteligencijom za VR (Virtual Reality) vožnju učinili ovaj njemački vodeni park itekako zanimljivijim mjestom.

Naime, kompanija BallastVR je u njemački zabavni vodeni park Galaxy Erding instalirala svoju prvu VR vožnju vodenim toboganom pod imenom – VRSlide.

Već nagađate kako ide scenarij: posjetitelji zabavnog parka prije spuštanja toboganom na glavu stavljaju Ballastov (dakako, nepromočivi) VR headset težine 393,3 grama. Tako tijekom vožnje mogu uživati u jurnjavi dok gledaju različite okoliše koji uključuju i svemir, kao što sami možete vidjeti ovdje:

Kako bi sama vožnja bila što više realistična, koriste se tehnologije poput NFC-a i pass-through kamera, ali i  mnogi senzori na toboganu. Tako VR softver može prepoznati u realnom vremenu gdje se točno nalazi korisnik kako bi mu mogao prikazivati odgovarajuću sliku.

Pritom se koristi i napredni algoritam strojnog učenja koji obrađuje podatke koje uči s akcelerometra i ultrazvučnih senzora. Zahvaljujući preciznosti 3D pozicioniranja i niskoj latenciji VR sadržaji se idealno poklapaju sa stvarnim kretanjem, a sustav također eliminira, pazite sad – “bolest kretanja”, tj. mučninu koja se nerijetko javlja kod nekih ljudi prilikom korištenja VR čari. Na sve su mislili.

Na kraju svakog dana se headsetovi stave na punjenje i bežično šalju sve prikupljene podatke o aktivnostima na servere pa Ballast onda redovno dobiva analitičke izvještaje o korisnicima, VR sadržajima te performansama headsetova, ne bi li se sustav stalno mogao unaprjeđivati.

Svi VR sadržaji su napravljeni u Unity game engineu, a Ballast ih “tweaka”, nadograđuje te stvara nove. Sve kako bi posjetitelji imali veći izbor. Kompanija zasad ne želi otkrivati detaljne tehničke podatke o samom sustavu, jer čeka na odobrenje patenta kako bi ga se moglo licencirati.

Čak i ako osobno niste impresionirani izvedbom, tj. vizualnom kvalitetom VR ponude – morate priznati da je sama ideja jako dobra.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Igre

Duhovi iz igre Phasmophobia uskoro će moći “izaći” iz zaslona računala i dodirnuti igrača. Kako bi se to dogodilo, igraču je potrebno bHaptics odijelo,...

Hi-tech

Suvremena umjetnica Krista Kim, koja se može pohvaliti suradnjama s brendovima kao što su Lamborghini i Lanvin, najavila je prodaju svog dizajna “prve digitalne...

Hi-tech

Tvrtka ima više od 6.000 zaposlenika koji rade na različitim AR i VR projektima

Hi-tech

Sastanci putem interneta iz svojih domova zbog pandemije koronavirusa su postali svakodnevica, a tvrtka HTC je ponudila nešto novo po tom pitanju. HTC je...

Oglašavanje