Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Gaming

Vraća nam se LoL Worlds – Svjetsko prvenstvo u League of Legendsu

Na Svjetskom prvenstvu se natječe ukupno 16 ekipa.

Foto: Screenshot YouTube / League of Legends

Svi fanovi najpoznatije online igrice na svijetu, League of Legends, 25.09. će doći na svoje. Naime, vraća se Svjetsko prvenstvo unatoč trenutnoj situaciji u svijetu, a ujedno se radi o jubilarnom desetom natjecanju ovog tipa.  

Struktura natjecanja 

Na Svjetskom prvenstvu se natječe ukupno 16 ekipa. One dolaze iz svih regija svijeta, ali neke regije imaju pravo na slanje više ekipa zbog svojih prethodnih uspjeha na ovom natjecanju. Broj ekipa koje određene regije šalju na natjecanje je: 

4 ekipe: LEC(Europa), LPL(Kina) 
3 ekipe: LCK(Južna Koreja), LCS(Sjeverna Amerika) 
2 ekipe: PCS(Jugoistočna Azija), VCS(Vijetnam) 
1 ekipa: CBLOL(Brazil), TCL(Turska), LJL(Japan), LLA(Latinska Amerika), OPL(Oceanija), LCL(zemlje Commonwealtha) 

Nažalost, Vijetnam ove godine neće biti u mogućnosti slati svoje ekipe na natjecanje te su organizatori osmislili način da pripreme natjecanje bez njih.  
Timovi su podijeljeni u četiri jakosne skupine te će u svakoj od četiri skupine natjecanja igrati po jedan tim iz svake od jakosnih skupina. Prve tri jakosne skupine su popunjene, a četvrtu će činiti četiri ekipe koje kroz doigravanje izbore pravo nastupa na natjecanju.  

Ždrijeb natjecanja je obavljen i izvučena su po tri tima u svakoj skupini te se čeka da se završi doigravanje kako bi svaka skupina dobila svog četvrtog sudionika. Timovi koji su izvučeni i njihove grupe su: 

GRUPA A: G2 Esports(LEC), Suning(LPL), Machi Esports(PCS) 
GRUPA B: DAMWON Gaming(LCK), Rogue(LEC), JD Gaming(LPL) 
GRUPA C: Gen.G(LCK), TSM(LCS), Fnatic(LEC) 
GRUPA D: FlyQuest(LCS), DRX(LCK), Top Esports(LPL)  

Doigravanje 

U doigravanju se nalazi deset ekipa koje su podijeljene u dvije skupine po pet. Od tih deset ekipa samo će četiri ekipe izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu te će se naći u zadnjoj, četvrtoj jakosnoj skupini. Skupine za doigravanje također su izvučene, a glase: 

GRUPA A: MAD Lions(LEC), Team Liquid(LCS), Papara(TCL), Legacy(OPL), INTZ(CBLOL) 
GRUPA B: V3 Esports(LJL), PSG Talon(PCS), Rainbow7(LLA), Unicorns of Love(LCL), LGD Gaming(LPL) 

Favoriti i koga gledati? 

Iako će svaki dvoboj na ovom Svjetskom prvenstvu, kao i u doigravanju biti  izuzetno zanimljiv jer će svaka regija sa sobom donijeti svoj specifični stil igre i jedinstvenost, neke ekipe će biti pod posebnim povećalom. Glavni favorit natjecanja je kineska ekipa Top Esports i oni su netko koga su svi htjeli izbjeći. Drugi favorit je ekipa DAMWON-a iz Južne Koreje, dok je treći favorit JD Gaming – također iz Kine. Već po pravilu, Kinezi i njihove ekipe su glavni favoriti ovog natjecajna zbog svoje igračke kvalitete te truda koji se u toj zemlji ulaže u League of Legends.

Od europskih ekipa, najviše šanse ima prošlogodišnji finalist, ekipa G2 Esportsa u kojoj nastupa i jedini Hrvat koji će se naći na prvenstvu – Luka Perković. Upravo se od četiri spomenute ekipe očekuje najviše, a kada bi neka druga ekipa osvojila Svjetsko prvenstvo, radilo bi se o velikom iznenađenju.

Raspored i gdje gledati?

Budući da se Svjetsko prvenstvo održava u Šangaju, mečevi će počinjati svakog dana u 10 sati te će se odvijati jedan po jedan, svakih sat vremena. Posljednji meč dana odigrat će se u 15 sati. Svjetsko prvenstvo bit će, kao i uvijek, besplatno za sve koji žele gledati online, a streamovi će biti omogućeni na više jezika na platformama kao Twitch i YouTube.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Biznis

LG Electronics (LG) je najavio pokretanje Mission for the Future, globalnog natjecanja za startupove u prepoznavanju inovativnih tehnologija i poslovnih ideja koje su važne...

Gaming

Svjetsko prvenstvo u igri League of Legends 2021. godine održat će se u kineskom gradu Shenzhenu, objavila je tvrtka Riot Games. Finale će se...

Geek

BEST Zagreb u suradnji s partnerima već petu godinu organizira hackathon u području umjetne inteligencije – AI BattleGround, najveće natjecanje tog tipa koje studenti...

Gaming

League of Legends jedan je od giganata u današnjem svijetu igrica. Samo u 2014. godini imali su 27 milijuna igrača koji igraju svaki dan,...

Oglašavanje