Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

W3C proglasio Web Assembly 1.0 novim službenim web standardom

World Wide Web Consortium proglasio je Web Assembly 1.0, kao službeni web standard. Tako je Web Assembly postao četvrti jezik koji se izvorno pokreće u preglednicima, uz HTML, CSS i JavaScript.

„Dolaskom Web Assembly-a proširuje se spektar aplikacija koje se mogu postići jednostavnim korištenjem tehnologija otvorene web platforme. U svijetu u kojem strojno učenje i umjetna inteligencija postaju sve učestaliji, važno je omogućiti visoke performanse aplikacija na webu, a da se pritom ne ugrozi sigurnost korisnika ” – izjavio je Philippe Le Hégaret, voditelj W3C projekta.

Web Assembly je bio predmet raznih razgovora, jer nudi siguran, prenosiv kod niske razine, dizajniran za efektivnu upotrebu i kompaktnu prezentaciju. Pream W3C, Web Assembly omogućuje web platformi učinkovitije izvršavanje zahtjevnih računalnih algoritama, što omogućuje praktično dostavljanje novih klasa korisničkog iskustva na webu. Budući da je okruženje izvršenja neovisno o platformi, može se koristiti i na bilo kojoj drugoj računalnoj platformi.

W3C je objavio 3 Web Assembly specifikacije, kao preporuke W3C:

W3C također radi na nizu značajki za buduće verzije standarda.

Postoje mnogi drugi dugoročni projekti na kojima W3C radi. Mnogi od njih usmjerene su na poboljšanje upotrebljivosti i dostupnosti Web Assembly-a. Na primjer, sakupljanje smeća, sučelja za uklanjanje pogrešaka i sučelje sustava Web Assembly (WASI).

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati