Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Tech

WeTek Play Android TV DVB-S2 satelitski receiver Recenzija

WeTek Play Android TV DVB-S2 satelitski receiver

WeTek Play Android TV DVB-S2 satelitski receiver

Do sada sam imao nekoliko sličnih uređaja kao što je Wetek Play stoga sam veoma znatiželjan jer po prvi put imam prilike testirati media player koji ima ugrađen tuner, u ovom slučaju DVB-S2 tuner. Znači ovaj uređaj je isti kao i svaki drugi Android TV player s jedinom razlikom, a to je da ima ugrađen tuner. Prema mojim saznanjima to je doista prvi uređaj koji nudi takvu soluciju!

Dizajn

Wetek play izgleda kao i svaki drugi media player. Kućište je napravljeno plastike i u potpunosti je crne boje. Vrlo sličnih dimenzija je kao i satelitski receiver Dreambox DM500 HD. Na desnoj strani uređaja su smješteni utori za usb i microSD karticu. Dok na stražnjoj strani su svi ostali utori poput LNB1, LNB2, dodatna dva USB porta, LAN, HDMI itd. Također po mojem osobnom mišljenju kvaliteta izrade je vrlo dobra, a i vizualno vrlo lijepo izgleda.

20150308_093655

20150308_092640

Wetek play vs Dreambox dm500 hd Ferrari SIM

20150308_121318

20150308_122333

Prvo pokretanje – dojmovi

Prvo bootanje odnosno učitavanje je trajalo oko 30 sekundi, nakon toga se je pojavio setup gdje sam trebao podesiti osnovne postavke poput rezolucije, Internet veze, jezika i sl. Nakon toga konačno sam mogao započeti s korištenjem.

WeTek Play početni ekran

Hardver, performanse

Kao i svaki drugi uređaj pa tako i ovaj sam odlučio testirati s nekoliko benchmark aplikacija čisto da vidim koliko su performanse ovog media playera. Za ove potrebe sam koristio Geekbench 3.0, te sam dodatno čisto radi tehničkih podataka koristio Cpu-z. Pa shodno tome mogu navesti da WeTek Play ima AMLogic AML-8726 MX procesor brzine 1.5Ghz i 1GB ugrađenog RAM-a. Dok ima 4GB unutarnje memorije za pohranu podataka koju možete proširiti npr… s microSD karticom.

Kao što možete vidjeti ima ugrađen vrlo dobar hardver, mada naravno postoji i bolji ali za potrebe ovog Android uređaja je sasvim dovoljno. Pa za svakodnevno korištenje, gledanja satelitske televizije, igranje igrica će biti ok.

Softver i sučelje

Dolazi s instaliranim Android 4.4.2 sustavom. Korisničko sučelje je djelomično vizualno modificirano. Osim vizualne modifikacije, uređaj dolazi s nekoliko pre-instaliranih aplikacija kao što su Xbmc, MX player i i Kodi. Također na Wetek službenom forumu imate izbor ROM-ova od CyanogenMOD i OMNI. Tu je isto i dostupan OpenELEC, a uskoro možete očekivati i Enigmu 2. Sve u svemu zvuči super! Dok sam sustav je vrlo fluidan i brz i nisam naišao neke probleme tokom korištenja.

android

mx player

verzija androida

WeCloud Antenna IPTV

WeClodu Antenna je aplikacija koja vam omogućava gledanje preko 180 IPTV kanala poput BBC, Bloomber i sl. Svi ti kanali su potpuno besplatni i tako će ostati navode iz Weteka. Osim toga ako naravno želite možete koristiti i svoju privatnu IPTV listu.

kodi

WeTek Theater Live TV – Satelitski receiver aplikacija

S obzirom da sam veliki obožavatelj satelitske televizije bio sam jako uzbuđen baš iz razloga što ovaj Android TV player kojeg ja imam ima ugrađen DVB-S2 tuner. Sama ideja je obećavajuća baš iz razloga što samo jedan uređaj u ovoj situaciji Wetek play nudi mogućnosti kao dva uređaja. Pa istovremeno možete imati media player i satelitski receiver. Što je doista i praktično.

Aplikacija WeTek Theater omoguće gledanje satelitske televizije. Kod prvog pokretanja potrebno je podesiti postavke za vaš satelitski sustav. Odabrati željeni DiSEqC, satelit i sl. Također bih želio navesti da uređaj podržava i motor odnosno DiSEqC 1.2 i DiSEqC 1.3. Nakon što podesite postavke, možete krenuti s skeniranjem željenih satelita.

house of cards

Wetek play Oscam – podrška za Cardsharing

U današnje vrijeme sve manje i manje ima besplatnih kanala, pa vrlo često možemo vidjeti kako krajnji korisnik koristi Cardsharing. Ako se pitate dali Cardsharing ili CS radi na ovom Android uređaju, onda odgovor je da! Postoji aplikacija pod imenom OStool koju instalirate kao svaku drugu i nakon toga možete vrlo jednostavno unijeti svoje podatke za npr.. Ccccam.

Razni testovi

Bluetooth

Ima ugrađen Bluetooth i nakon testiranja mogu slobodno reći da povezivanje radi sasvim normalno. Također možete koristiti i npr… Playstation Wireless kontroler. Na taj način možete puno jednostavnije igrati igrice.

Vanjski prostor

Za vanjski prostor možete koristiti microSD karticu ili bilo koji USB uređaj poput hard diska ili usb sticka.

USB Web kamera

Spojio sam no name web kameru na Wetek Play. Kamera je normalno prepoznata i radi onako kako bi i trebala raditi. Možete se koristiti i kod Skypea.

Gaming

Probao sam nekoliko igrica, sve su igrice radile dobro. Bez trzanja ili drugih mogućih problema. Naravno one najzahtjevnije igre možda će malo lošije raditi u obliku sporijeg učitavanja ali to nije ništa strašno.

Zaključak

U svakom slučaju WeTek Play je vrlo interesantan uređaj s mnoštvom opcija. Tu je srednje jak hardver, velike mogućnosti moddinga. Ima funkcije i mogućnosti kao i svaki drugi Android media player uz dodatak tunera. Ja imam primjerak s DVB-S2 tunerom ali imate mogućnost odabira i s drugim tunerom. Kao što sam već rekao ima velike mogućnosti moddinga zahvaljujući odličnoj podršci.

Ako kupujete takav uređaj onda svakako razmislite o kupnji navedenog. Možete ga kupiti po cijeni od 129€ u koju je i uključena besplatna dostava na vaša kućna vrata. Ako ga kupite, vaš primjerak će stići iz vrlo lijepe Slovenije bez dodatnih troškova kao što je carina. Inače uz uređaj dolazi i garancija u duljini 24 mjeseca. Wetek Play možete kupiti ovdje na njihovoj službenoj trgovini.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

U Moskvi se održavaju tečajevi iz oralnog seksa za djevojke koje žele usavršiti svoje sposobnosti oralnog zadovoljavanja. Cijena tečaja je 3500 ruskih rublja (608kn)...

Tech

Što bi se dogodilo ako uronite ruku u posudu tekućeg dušika? Bi li vam se ruka smrzla do ozeblina? Bi li se razbila čim...

Internet

Sigurno ste do sad naletjeli na neke od bizarnosti na koje je Googleovo auto naletjelo pri snimanju, a u ovom videu pogledajte kompilaciju najčudnijih...

Tech

Trebate izračunati postotak od nekog broja, a ne znate kako? Pročitajte ovaj jednostavan članak i naučite kako se računa postotak. Postotci se koriste za...

Tech

1995. godine grupa znanstvenika NASA-e napravila je testove o tome kako pojedine droge utječu na paukovu sposobnost da izgradi mrežu.

Internet

Odmah da vam kažemo – neizbježan kraj dogodio bi se iznenađujuće brzo. Ako je zapremnina prosječnog lijesa 886 litara, a prosječan volumen ljudskog tijela...

Automoto

Tvrtka Laser Power Systems razvila je automobil pogonjen nuklearnom energijom. Napokon je pronađen način koji će vašem automobilu omogućiti vječni rad bez punjenja. No...

Tech

Rudnik dijamanata Mir u Siberu jedna je od najvećih rupa u tlu koju je čovjek napravio. Duboka je 525 metara i široka 1200m. Let...