Pratite nas

Apps & Software

WhatsApp uvodi plaćanje preko aplikacije

Kažu da nema razloga za zabrinutost

Objavljeno

-

Po medijima se nagađa da WhatsApp uvodi opciju plaćanja.
U pitanju je uplaćivanje novca putem te aplikacije. Testiranje dotične opcije bi trebalo započeti već ove godine. I to u Indiji.

Opcija je nazvana WhatsApp Pay, bit će to slanje novca “jednostavno kao slanje poruke”. Ta Facebookova kompanija ga nakon Indije želi pokrenuti i na drugim tržištima.

Odabir baš te zemlje je vjerojatno posrijedi zato što ta popularna aplikacija ima 1,5 milijardi korisnika diljem svijeta, a od toga ih je samo u Indiji 400 milijuna.

“Vjerujemo da ćemo ako ovo napravimo kako treba ubrzati financijsku inkluziju i donijeti vrijednost ljudima u indijskom brzorastućem digitalnom gospodarstvu”, rekao je Will Cathcart iz Facebooka. “Jedva čekamo pružiti ovu uslugu ljudima u Indiji do kraja ove godine”.

Međutim, čim je najavljena ova nova opcija, pojavila se zabrinutost u Indiji. Indijske vlasti zabrinute su kako bi WhatsAppova usluga platnog prometa mogla dijeliti korisničke podatke s Facebookom i Instagramom ugrožavajući tako sigurnost, privatnost i nekomercijalne informacije svojih pretplatnika.

Zasad nije poznato je li WhatsApp dobio zeleno svjetlo od indijskih vlasti za uvođenje ove nove usluge plaćanja.

Biste li vi, imajući na umu Facebookovu praksu, koristili ovakavu opciju plaćanja bez bojazni od dijeljenja podataka?

Nastavi čitati
Super ponuda
Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Apps & Software

WinX HD Video Converter Deluxe – alat za konverziju videa (Božićni popust od 50%)

Objavljeno

-

Objavio

WinX HD Video Converter Deluxe je sve-u-jednom HD video converter, mrežni (YouTube) preuzimač, uređivač videa koji pruža čak i pravljenje prezentacija sa slikama za Windows PC. Pomoću jednostavnog sučelja, WinX HD Video Converter Deluxe pruža vam mogućnost pretvaranja gotovo bilo kojeg videozapisa u bilo koje formate. Besplatno preuzimajte internetske videozapise za izvanmrežnu reprodukciju i prilagođavajte videozapise po vlastitoj želji. Uz to, brzina pretvaranja i preuzimanja videa brža je od većine convertera zahvaljujući jedinstvenoj podršci Intel QSV, MMX-SSE, Nvidia CUDA / NVENC, Hyper-threading.

S tehnologijom Hardware Acceleration Level-3 omogućuje Intel QSV i Nvidia CUDA/ NVENC da kodiraju i dekodiraju video zapise, što definitivno može ubrzati obradu video zapisa za 16 puta u odnosu na ubrzanje softvera.

Mnogo je razloga zbog kojih trebate i želite pretvoriti videozapise, prvi bi bio platforma kojoj je videozapis namijenjen i format u kojem je prvotno video snimljen. Video converteri su neizostavni alat svakoga tko voli videozapise, bilo da se radi o profesionalcima ili amaterima.

WinX HD Video Converter službeno je lansiran 2009. godine, a od tada broji više od 90 milijuna korisnika s više od 50 milijuna obrađenih videozapisa godišnje. Zanimljiv podatak koji vas naprosto privlači da probate, zar ne?

Uzevši u obzir sve gore navedeno, nije bilo druge nego da i sama isprobam ovaj alat.

Winx HD Video Converter moguće je preuzeti OVDJE.

Započeti ćemo s glavnim značajkama ovog softvera. Dakle, glavne značajke ovog softvera su svakako video convertiranje, skidanje videa s platforme YouTube i editiranje istih, te mogućnost pravljenja prezentacija koristeći željene fotografije.

WinX HD Video Converter Deluxe sadrži vrlo pristupačno sučelje koje je jednostavno za korištenje svima. Softver nudi mogućnost sedam jezika: engleski, francuski, njemački, talijanski, španjolski, japanski i kineski. Što se tiče operativnog sustava, softver nudi verziju za Windows i verziju za Mac, a kod Windowsa podržava Windows 10 i ranije verzije. Ja sam ga konkretno isprobala na Windows 8.

Pretvorite UHD, HD, SD videozapise

S ugrađenih 320+ video kodeka i 50+ audio kodeka, WinX HD Video Converter Deluxe omogućuje vam pretvaranje gotovo bilo kojeg videozapisa u popularne video audio formate i prenošenje videozapisa u svoje prijenosne uređaje. Štoviše, podržavanjem naprednih Intel i Nvidia tehnologija ističe se nenadmašnom brzinom pretvaranja videozapisa.

Da bi video konvertirali u željeni formati, treba kliknuti na ikonu ‘Video’, odabrati vlastiti video zapis, te izabrati format u kojih ga želite konvertirati (opcija je zaista puno).

Niti minuta nije trebala da ovaj alat pretvori moj videozapis iz wmv formata u mp4.

Preuzmite videozapise

WinX HD Video Converter Deluxe pruža vam najlakši i najsigurniji način za preuzimanje videozapisa s web lokacija kao što su YouTube, Facebook, Dailymotion, Vevo i još 300 + drugih. A u međuvremenu možete prilagoditi kodeke i rezoluciju prema vašim vlastitim potrebama. Popis dostupnih web lokacija s kojih možete preuzeti i obraditi video možete ponaći ovdje.

Da bi preuzeli i obradili video s YouTubea, kliknite na ikonicu “URL”, zalijepite link videozapisa kojeg želite preuzeti i obraditi, te ga prvo analizirajte a potom preuzmite. Moguće je odmah izabrati rezoluciju i format u kojem želite videozapis preuzeti, a kad je taj proces gotov, videozapis je moguće editirati baš kao bilo koji drugi na vašem uređaju.

Uredite videozapis

Ovaj softver vam pruža najpraktičnije opcije za uređivanje vaših videozapisa, poput obrezivanja, trimanja, spajanja različitih videoisječaka u jedan i dodavanja vanjskih SRT titlova.

Samo jednim klikom ulazite u alat za editiranje, gdje vrlo jednostavno i efikasno možete podesiti dužinu trajanja videa, veličinu, titlove i glazbu.

Napravite prezentacije fotografija

Ova je značajka zanimljiva jer omogućuje pretvaranje fotografija u prezentacije za razmjenu na društvenim mrežama ili drugu određenu upotrebu. Možete čak dodati glazbu u pozadini i prilagoditi je kako želite.

Da bi napravili slideshow, treba kliknuti na ikonu “Photo” i odabrati folder sa slikama od kojih želite stvoriti slideshow. Potom se otvara editor u kojem je moguće podesiti duljinu trajanja, intervale, dodati glazbu u pozadini i mnoge druge opcije.

Uz sve gore navedeno, mislim da je ovo jedan uistinu koristan, jednostavan i kvalitetan alat koji vam može skratiti muke kad se radi o editiranju videa i stvaranju istih.

Trenutno traje božićna akcija i moguće je ostvariti 50% popusta. Preuzmite trial verziju i ostvarite 50% popusta OVDJE.

Osim ovog alata, WinX nudi i mnoge druge korisne alate poput:
WinX Free MOV to MP4 Converter (besplatan alat koji nudi brzu pretvorbu MOV u MP4)
HEVC (H.265) Codec for 4K/8K Video Playback (standard kompresije videozapisa, razvijen za veću učinkovitost kodiranja i poboljšanu kvalitetu videozapisa)

Nastavi čitati

Apps & Software

Velika božićna akcija na BZFuture – besplatan Windows 10 Pro OEM, antivirusi u pola cijene

Objavljeno

-

Objavio

BZfuture je pouzdana i profesionalna platforma koja nudi ovlaštene službene softvere i razne druge proizvode ovlaštenih robnih marki. Osnovani su 2008. godine i mogu se pohvaliti s više od 10 godina iskustva koje prenose na kupce. Nude velik izbor proizvoda kao što su Office, sigurnosni softveri, antivirusni softveri, a osim toga nude i bredirane proizvode kao što su miš, tipkovnica, gaming stolica i slični proizvodi. Autorizirane softvere Kaspersky, Avira, McAfee Antivirus, AOMEI Backupper, MiniTool ShadowMaker moguće je pronaći po dosta nižim cijenama od onih po kojim se prodaju na službenim web stranicama.

U ovo blagdansko vrijeme, iz BZfuturea su pripremili velike božićne popuste i akcije, a kupnjom bilo kojeg softvera na njihovoj stranici, na poklon dobivate originalni Windows 10 Pro OEM ključ.

Velika većina antivirusa i ostalih softvera mogu se pronaći po zaista povoljnim cijenama, a kao najbolje ponude za vas smo izdvojili:

McAfee Antivirus 3 PC Global (godina dana)+ Windows 10 Pro OEM key

McAfee Antivirus 3 nudi snažnu antivirusnu zaštitu računala, alate za postavke privatnosti i optimizaciju računala, te zaštitu web pregledavanja. Ovaj antivirus nudi snažnu zaštitu od trojanaca, virusa, špijunskih softvera, rootkita i mnogih drugih, te vrhunsku zaštitu od zlonamjernih softvera. Osim toga, nudi i alat kojim možete krpati rupe u sustavu Windows, sigurno uništiti osjetljive datoteke ili poboljšati performanse svog računala. McAfee Advisor će vas upozoriti na potencijalna opasna web mjesta.

Trenutno se nalazi na akciji, i moguće ga je kupiti po cijeni od samo 14.99 eura.

Avira Internet Security Suite 1 PC Global (godina dana) + Windows 10 Pro OEM key

Avira Internet Security Suite sveobuhvatno je i učinkovito softversko rješenje koje nudi zaštitne funkcije kao što su antispam, antiphishing, antibot i roditeljski alat. Dolazi s vrlo jednostavnim i funkcionalnim korisničkim sučeljem, pa njegove funkcije mogu vrlo lako koristiti i početnici. Osim što poboljšava rad vašeg računala, štiti vas od mrežnih prijetnji i tako čini jednu od najjačih mogućih zaštita.

Trenutno se nalazi na akciji, i moguće ga je kupiti po cijeni od samo 18.99 eura.

Kaspersky Internet Security 1 PC Global Key (godina dana) + Windows 10 Pro OEM key

Kaspersky Internet Security pruža pouzdanu zaštitu vašem računalu. Učinite sigurnim svoje internetske veze, web kameru i internet kupovinu. U odnosu na prošlu verziju Kasperskya dodane su mnoge značajke:
– Kaspersky sigurna veza (štiti vaše podatke na javnim Wi-Fi mrežama i pruža anonimnost na internetu)
– Funkcionalnost softvera za čišćenje (možete ukloniti programe s računala, poput rijetko korištenih aplikacija ili aplikacija koje su instalirane bez vašeg pristanka)
– Popravljeni su problemi s kategorizacijom Wi-Fi mreže
– Poboljšana je funkcionalnost privatnog pregledavanja i mnogi drugi.

Trenutno se nalazi na akciji i moguće ga je kupiti po cijeni od samo 24 eura.

AOMEI Partition Assistant Professional 8.5 Edition Key Global+ Windows 10 Pro OEM key

AOMEI Partition Assistant Professional donosi široku paletu alata i user-friendly sučelje koje olakšava upravljanje participacijama na vašem PC disku. Na primjer, omogućuje vam stvaranje, premještanje, spajanje ili dijeljenje particija bez gubitaka podataka da biste maksimalno iskoristili vaš prostor na disku. Osim toga AOMEI PA Pro dodaje i nove značajke poput konverzije diska i migracije OS-a.

Trenutno se nalazi na akciji i moguće ga je kupiti po cijeni od samo 16.99 eura.

Kako bi kupili određeni proizvod, potrebno je registrirati se ili logirati na web stranici. Logirati se možete i putem Facebooka ili Googlea. Potom je potrebno staviti željene proizvode u košaricu.

Izabrati jedan od ponuđenih načina plaćanja i provesti plaćanje.

Ako se suočite s kakvim problemom ili imate dodatna pitanja, BZfuture je za vas pripremio live chat podršku kojoj se u bilo kojem trenutku možete obratiti.

Osim ovlaštenih službenih softvera, BZfuture nudi i širok asortiman gaming opreme. Gaming oprema se ovih blagdana nalazi na – 12% popusta, pa se svakako isplati provjeriti što nude.

Nastavi čitati

Apps & Software

Facebook predstavlja Viewpoints – aplikaciju koja će vam plaćati da ispunjavate ankete

Objavljeno

-

Objavio

Facebook ponovno nudi aplikaciju za istraživanje tržišta, ali čini se da ovaj put nema problema povezanih s privatnošću od prije. Ovaj društveno-medijski gigant predstavio je aplikaciju Viewpoints koja vam plaća za popunjavanje anketa, istraživanja i drugih zadataka koji će pomoći u usavršavanju proizvoda. Za razliku od Google Opinion Rewards, nagradu ne dobivate odmah, već zarađujete bodove i automatski primate PayPal uplate kad dođete do određenog cilja.

Foto: Engadget

Nije iznenađujuća činjenica da Facebook želi izbjeći tvrdnje o njuškanju po informacijama korisnika bez njihovog potpunog pristanka. Za upotrebu Viewpoints-a morate imati najmanje 18 godina i bit ćete obaviješteni o tome koje će se informacije prikupiti i kako će biti korištene. Tvrtka se također obvezuje, da neće prodavati podatke trećim osobama ili javno dijeliti vašu aktivnost bez odobrenja.

Nažalost, Viewpoints je trenutno dostupan samo vlasnicima Facebook računa u SAD-u. Facebook planira ponuditi više opcija za registraciju i proširiti Viewpoints na ostale zemlje u 2020. godini. Tvrtka je poprilično uvjerena da će Viewpoints biti prihvaćen s oduševljenjem.

Nastavi čitati

Preporučeno