Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

WhatsApp planira uvesti novu opciju koja će omogućiti korištenje istog računa na više telefona

Foto: Shutterstock

Ako ste osoba koja koristi više od jednog mobitela, a pritom koristite i WhatsApp, vjerojatno niste zadovoljni činjenicom da ne možete koristiti isti račun na više uređaja.

To bi se uskoro moglo promijeniti. Prema navodima WABetaInfo web stranice, WhatsApp uvodi značajku pod nazivom “companion mode” za neke beta korisnike. Značajka će korisnicima omogućiti da isti WhatsApp račun koriste na do četiri uređaja u isto vrijeme.

Spomenuta značajka dostupna je samo u najnovijoj beta verziji WhatsAppa (verzija 2.22.24.18) i uvedena je samo za neke korisnike. Opcija se nalazi u izborniku u gornjem desnom kutu, a omogućuje povezivanje s drugim uređajem putem QR koda, piše Mashable.

“Companion mode” prvi put je testiran u prethodnoj beta verziji WhatsAppa, ali tada je bio dostupan samo na tabletima. Također, treba napomenuti da je ova opcija već dugo dostupna u desktop verziji WhatsAppa, koju se može jednostavno povezati s aplikacijom na mobitelu.

Prednosti sinkronizacije WhatsAppa na više uređaja prilično su očite – sve poruke i datoteke uvijek su tu, bez obzira koji uređaj u tom trenutku koristili.

“Companion mode” je još uvijek ograničen i u beta verziji, što znači da čak i ako ste beta tester i imate instaliranu najnoviju verziju WhatsAppa na svom Android telefonu, svejedno možda nećete imati pristup opciji. Ipak, činjenica da je značajka dostupna nekim korisnicima vjerojatno znači da će uskoro dobiti šire izdanje.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Aplikacije i softver

Nekoliko tjedana nakon što je preuzeo Twitter, Elon Musk je najavio da će ispuniti jedno od svojih ranih obećanja, a to je – vratiti...

Internet

Novi vlasnik Twittera, Elon Musk, pokrenuo je anketu u kojoj od korisnika traži da glasaju treba li ponovno aktivirati račun bivšeg predsjednika SAD-a Donalda...

Aplikacije i softver

Prema navodima 9to5Google, Google gasi Street View aplikaciju, a potpuna podrška će prestati 21. ožujka 2023. godine. Glasnogovornica Google-a, Madison Gouveia, potvrdila je da...

Aplikacije i softver

Posljednjih dana, internet su preplavile vijesti o značajkama koje WhatsApp testira u okviru beta verzije za Android, iOS i desktop. Konačno je poznata kompletna...