Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

Windows donosi mnogo novih značajki

Svibanjska nadogradnja

Redovna godišnja nadogradnja operativnog sustava Windows 10 donosi razne promjene.

Nova svjetla tema je, u stvari, bijelo izdanje crne teme koju većina ljudi već koristi. Bit će to osnovna početna tema za Windows 10 Home.

Windows Sandbox je nova značajka kojom se može napraviti privremeno izolirano virtualno okruženje za pokretanje sumnjivih aplikacija za provjeru.

Foto: Verge

Nakon svibanjske nadogradnje moći ćemo i deinstalirati ugrađene aplikacije. To bi bili Groove Music, Mail Calendar, Movies&TV, Calculator, Paint3D i 3Dviewer.

Digitalna pomoćnica Cortana i pretraživanje bit će razdvojeni. Glasovne upite moći ćemo unositi odvojeno od tipkanih u tražilicu.

Nova sklopka za svjetlinu će biti postavljena u centru za obavijesti i postat će lakše dostupna za brzo namještanje.

Podrška za konzole za miješanu i virtualnu stvarnost je sad proširena na desktop aplikacije (Win 32) kao što su Spotify, Visual Studio Code ili Photoshop. Nova značajka dostupna je za sve aplikacije u Pinsu, gdje je mapa Classic Apps u kojoj su desktop aplikacije.

Treba spomenuti i da će svi korisnici Windowsa 10 moći pauzirati softverske nadogradnje i izabrati kad će instalirati zadnju veću nadogradnju.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Crypto

Bitcoin je dobio značajnu nadogradnju koja bi trebala poboljšati privatnost i sigurnost. Pokrenuta je nadogradnja koda “Taproot” koja se dugo stvarala. Ažuriranje poboljšava i...

Apps & Software

Prošlog mjeseca svjedočili smo službenom predstavljanju i objavi novog Windows 11 operativnog sustava. To je obradovalo sve nestrpljive Windows korisnike i obožavatelje, a nedugo...

Apps & Software

Windows 11 je s nama kratko vrijeme, a već je postao operativni sustav koji je donio najviše poboljšanja u odnosu na prethodne verzije Windowsa....

Apps & Software

Novi operativni sustav tvrtke Microsoft, Windows 11, službeno je postao dostupan 5. listopada ove godine. No, ono što je još sjajnije je činjenica da...

Oglašavanje