Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

Wondershare UniConverter video konverter [RECENZIJA]

Koristimo priliku da napišemo par redaka teksta na temu alata za obradu i konvertiranje videa. Wondershare UniConverter je profesionalac u malenom pakiranju. Ako se bavite uređivanjem videa, objavama na YouTube, Vimeo i sličnim platformama, ovaj alat može vam dobro doći. Video konverter Wondershare UniConverter nudi zaista mnoštvo opcija.

Wondershare video konverter

UniConverter Toolbox nudi korisniku mnoštvo korisnih opcija. Možete fotografiju spremiti u drugom formatu, automatski urediti metadata unutar video ili audio datoteka. Pored toga, korisnik ima mogućnosti snimanja zaslona na laptop ili desktop računalu. Video koji napravite, ili preuzmete sa interneta, možete pustiti na smart TV, Google Chromecast i druge uređaje koji podržavaju Video Cast. Preuzeti video s lakoćom možete komprimirati, bez gubitka kvalitete snimljenog materijala. Unutar UniConverter aplikacije imate alat za snimanje glazbe na CD, kao i alat za snimanje audio CD-a u neki od digitalnih audio zapisa.

Snimanje glazbe, videa i fotografija na DVD
Snimanje na DVD

S lakoćom možete prenijeti sadržaj na smartphone. Uz pomoć opcije Transfer, datoteke koje ste pripremili, možete jednostavno prenijeti na iPhone, iPod Touch, Android ili USB i prijenosne HDD uređaje. Prije nego prebacite sadržaj na smartphone, da bi uštedjeli mjesto na podatkovnom uređaju, napravite sažimanje MP4 datoteke.

Burn DVD jako je korisna opcija, posebno iz razloga što nemate potrebu koristiti neku drugu aplikaciju za snimanje DVD sadržaja. Pripremljeni materijal snimite na DVD uz pomoć alata koji u sebi ima UniConverter.

Možete napraviti svoje video materijale (Screen recording) ili preuzeti s interneta zanimljiv video sadržaj. Uz pomoć poveznice na video, jednostavno preuzmite željeni materijal, doradite ga i snimite na DVD, ili prenesite na smartphone ili vanjski HDD.

Konvert video aplikacija UniConverter
Konvert video

Za kraj i najbolja funkcija aplikacije, konvertiranje videa u drugi format. Korisnik s lakoćom može smanjiti rezoluciju, ili promijeniti ekstenziju video datoteke. Pripremljeni video moguće je prebaciti u .gif format, što je posebno dobra opcija za web majstore. Na vaše web stranice možete postaviti kvalitetne, dobro pripremljene .gif animacije, uređene i do najsitnijih detalja. Mi smo napravili jednu kratku GIF animaciju, tek toliko da pogledate kako izgleda.

Wondershare UniConverter gif

Pripremite video za YouTube kanal, Vimeo, ili Facebook objavu. Instagram objave s lakoćom možete obogatiti video materijalima koje ste uredili uz pomoć aplikacije UniConverter. Pored svega spomenutog, možete pripremiti video za slanje na WhatsApp.

Uređivanje videa

Wondershare uniconverter video editor
Video konverter

Wondershare UniConverter korisniku daje mogućnost osnovnih, i često potrebnih, alata za uređivanje videa. Prije nego napravite konverziju videa, možete ga skratiti, označiti početnu i završnu točku, ili pak povezati više videa u jedan. Korisnik može u video dodati prijevod (titlove), ubaciti efekte po želji, filtre ili neki proizvoljni tekst i digitalni žig.

Mogućnost sažimanja HD videa, bez gubitka kvalitete snimljenog video materijala posebno je vrijedna opcija mnogima. Ponajviše je kompresija (sažimanje) pogodna vlasnicima Instagram ili Facebook profila, koji rade marketing i žele unaprijediti kvalitetu za svoje prijatelje i osobe koje ih prate.

UniConverter UI za jednostavno korištenje

UI (Grafičko Sučelje) jednostavno je, intuitivno i podržava drag and drop funkcionalnost. To znači, korisnik može povući video datoteku unutar UniConverter radnog okvira, da bi program ponudio opcije za obradu videa, snimanje .gif animacije ili presnimavanje datoteke na CD ili DVD medij.

Radna površina aplikacije čista je, i jako pregledna. Posebno vrijedi istaknuti tamnu pozadinu radne površine kod ove aplikacije. Dok radite, pred vama stoje prozori tamne pozadine, slično današnjim „dark mode“ elementima koji su sve više prisutni na mobilnim sustavima, pa tako i kod desktop operacijskih sustava.

Zaključak za kraj

Wondershare UniConverter je moćna aplikacija, koja nudi sve potrebne alate za brzo, jednostavno i profesionalno uređivanje video sadržaja. Nakon što ste završili sa uređivanjem videa, kroz ovu aplikaciju možete taj video kopirati na smartphone, ili vanjski HDD, ili ga poslati i objaviti na profil vaše društvene mreže ili YouTube kanal.

Služi kao glavni alat za konvertiranje videa, glazbe, te fotografija, u formate koji vam trebaju. Samo neki od podržanih formata su: MP4, MKV, FLAC, MP3, PNG, JPG…

Najbolje od svega, UniConverter izvodi operacije i do 30% brže nego što to rade druge aplikacije slične namjene.

Veliki broj datotečnih formata, posebno kada pričamo o multimedijalnim datotekama, doveo je do potrebe za jednim ovakvim alatom. Što jednostavnije upravljanje datotekama, brza i jednostavna obrada, te objava, čini ovu aplikaciju jako korisnom.

Često korištene formate datoteka (MP3, MKV, FLAC, MP4, JPG, PNG…) možete konvertirati u manje zastupljene formate, na primjer: TS, OGG, ili KTX. S lakoćom konvertirajte WMA u MP3.

Riječ je o ultimativnom softveru s velikim mogućnostima u svojoj branši. Svakako vrijedi isprobati ovaj softver. Wondershare UniConverter radi besprijekorno, i alat je koji će olakšati poslove s uređivanjem, i arhiviranjem većeg broja videa, fotografija ili glazbenih datoteka.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Tech

Eleglide M1 Plus je moderan električni bicikl koji mnogi nazivaju “budžet” biciklom. Razlog zašto je to tako je činjenica da mu je cijena značajno...

Filmovi

Film Children of the Corn, ili kako je poznat kod nas “Djeca kukuruza”, bio je veliki hit 1984., a nastao je po uzoru na...

Filmovi

Joe Goldberg (Penn Badgley), serijski ubojica i veliki ljubitelj žena, vraća se u najnovijoj sezoni serije You, ali ovaj put ima novo ime, novi...

Biznis i posao

Kako napraviti kvalitetan video za društvene mreže? Koja taktike koriste popularni video majstori kako bi privukli pažnju ljudi putem videa na društvenim mrežama? Zašto...

Igre i gaming

Često znamo reći kako nekada nema smisla istraživati svemir, kada ne znamo niti što se nalazi u morskim dubinama našeg planeta. Iako njezina radnja...

Tech

Prošla je još jedna ljetna sezona i vrijeme je za nova putovanja na koncerte, kampiranje, jesenske odmore i druge lokacije na kojima bi vam...

Aplikacije i softver

Potreba za memorijskim prostorom sve je veća. Početkom 2000-ih imali smo računala čiji je hard disk rijetko prelazio 40 GB kapaciteta. Ako se danas...

Aplikacije i softver

Naši Apple uređaji pohranjuju sve, od lozinki naših bankovnih računa do dragocjenih obiteljskih fotografija s rođendana, vjenčanja i drugih proslava. Zato je uznemirujuće kad...