Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Web & IT

WordPress ranjivost ugrozila mnoge siteove

wordpress stranica

Vlasnicima WordPress web stranica, koji koriste ThemeGrill teme savjetovano je ažuriranje jednog od pluginova koji dolaze u paketu s temama, kako bi spriječili potencijalne napade.

Ranjivost je otkrivena u okviru ThemeGrill Demo Importer plugina, koji se prema posljednjim izvještajima nalazi na čak 200 tisuća siteova. Sigurnosni istraživači su utvrdili da su starije verzije ovog plugina osjetljive na napade koji se mogu izvesti s udaljenosti, i tako na ranjive lokacije otpremati maliciozne pakete te pogođene portale resetirati tako da ostanu bez svog sadržaja.

Ranjivost pogađa sve ThemeGrill Demo Importer pluginove između verzija 1.3.4 i 1.6.1, a ThemeGrill se već pozabavio problemom i objavio verziju 1.6.2. Nova verzija je otporna na napade, a ovo je već drugi WordPress bug otkriven od početka 2020. godine, s obzirom na to da je u siječnju sličnim propustom bilo pogođeno 80 tisuća siteova.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Web & IT

Svakim danom, u većem ili manjem broju, web majstori tragaju za dobrom WordPress temom. Traže za sebe najbolju, pa da spomenemo neke od njih,...

Web & IT

Iz WordPress-a tvrde da će opcija utjecati na povećanje broja čitatelja.

Apps & Software

Iz Mozille tvrde da se njihova najnovija aplikacija razlikuje od konkurencije u nekoliko krucijalnih stvari.

Web & IT

Google se već neko vrijeme trudi utjecati na to da se korisnici bolje odnose prema svojim lozinkama.