Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Aplikacije i softver

Recenzija WorkinTool softvera za oporavak podataka i kupon za 50% popusta

Obrisati neku bitnu datoteku s računala može biti jako frustrirajuće. Posebice je to slučaj ako tu datoteku nemate pohranjenu u obliku backupa na drugom računalu, USB sticku ili slično. Ako je datoteka obrisana i još uvijek se nalazi u Recycle Binu, odnosno košu za smeće, ne morate brinuti. Ona se može lako vratiti iz njega na svoju prijašnju lokaciju.

No, ako ste je trajno izbrisali i ona se više ne nalazi u košu za smeće, mogli biste biti u problemima. Odnosno, možda mislite da ste u većim problemima nego što to stvarno jeste jer postoji alat koji vam može pomoći vratiti čak i taku obrisanu ili izgubljenu datoteku. Ime tog alata je WorkinTool Data Recovery Software.

Njega ćemo opisati u nastavku i reći kako ga koristiti te koje su njegove glavne značajke, a na vama ostaviti odluku želite li ga preuzeti besplatno, kupiti ili pak koristiti neki drugi, često puno kompliciraniji način za oporavak izgubljenih datoteka.

Što su alati za oporavak izgubljenih datoteka?

Alati za oporavak izbrisanih datoteka su programi ili softverski alati koji se koriste za povrat izgubljenih ili izbrisanih datoteka s računala ili drugih uređaja za pohranu podataka. Oni pokušavaju vratiti podatke koji su izbrisani ili izgubljeni zbog brisanja, formatiranja ili oštećenja diska.

Ovi alati rade tako da pretražuju tvrdi disk ili drugi uređaj za pohranu podataka u potrazi za izbrisanim datotekama ili dijelovima datoteka koji su još uvijek prisutni na disku, ali nisu vidljivi korisniku. Nakon što pronađu te dijelove datoteka, alati za oporavak izbrisanih datoteka pokušavaju rekonstruirati izvornu datoteku iz tih dijelova.

Međutim, uspjeh oporavka datoteka ovisi o nekoliko čimbenika, poput toga koliko dugo je datoteka bila izbrisana, koliko je datoteka bila preuređivana nakon brisanja, kakav je tip datoteke, itd.

Koje vrste datoteka oporavlja WorkinTool Data Recovery Software

workintool data recovery
Foto: Shutterstock

Alat za oporavak podataka WorkinTool može oporaviti izbrisane podatke koji dolaze u svim vrstama datoteka s osobnog i prijenosnog računala koje koristi operacijski sustav Windows 11/10/8/7. On nudi filter datoteka kako biste se mogli precizno fokusirati samo na onu vrstu datoteke koju želite vratiti. Najčešće su to ovi tipovi i formati datoteka:

 • Slike: JPG/JPEG, PNG, GIF, ICO, SVG, TIF/TIFF, RAW, BMP, DIB, CUR, DNG, NEF, PSP/PSD, CR2, WMF, DXF, EPS, EMF, ANI itd.
 • Video sadržaji: MP4, M4A, WMV, MOV, MTS, M4V, AVI, MKV itd.
 • Audio sadržaji: WAV, OGG, MP3, WMA, MID, AIF, AIFF, AIFC, ACF, FLAC, ACM itd.
 • Dokumenti: PDF, CWK, HTML/HTM/INDD/EPS itd.
 • Arhive: RAR, ZIP, TAR, JAR, 7Z, ISO, BZ2, ACE, CAB itd.
 • Ostalo: SRD, EXE, MSP, ELM, HTTP, SIT, XSL, XSD, XSX itd.

Šest vrsta povrata izgubljenih datoteka

Postoji šest načina na koje se datoteke mogu obrisati s računala, a alat WorkinTool Data Recovery Software obećava kako može vratiti datoteke na koji god od tih načina one bile izgubljene. Ti su načini sljedeći:

 • Standardno brisanje: Snažan alat za oporavak datoteka WorkinTool pokriva sve gubitke datoteka, poput oporavka izbrisanih datoteka zbog pogrešaka kao što je klik na gumb Izbriši ili korištenje tipki prečaca Shift + Delete.
 • Brisanje formatiranjem: Ponekad biste mogli izgubiti datoteke zbog formatiranja uređaja za pohranu. WorkinTool se može koristiti za trenutno vraćanje podataka s formatiranih tvrdih diskova. Također može izvesti izvrstan oporavak formatirane SD kartice.
 • Obrisani podaci s memorijske kartice ili USB pohrane: WorkinTool je jedan od najboljih softvera za oporavak memorijske kartice ili USB pohrane. Jednostavno je moguće izvesti oporavak Transcend, Lexar i SanDisk pohrana u nekoliko sekundi.
 • Povrat iz koša za smeće: Povremeno kada ispraznimo koš za smeće s bitnom datotekom, alat za oporavak podataka WorkinTool može brzo vratiti te iste datoteke.
 • Oporavak diska ili particije: Alat WorkinTool može pomoći korisnicima da u nekoliko sekundi pronađu potrebne datoteke koje su izgubljene s formatirane particije.
 • Dubinski oporavak: Dubinsko skeniranje uređaja trajat će nešto duže, ali garantira znatno detaljniji pregled i potragu za izbrisanim podacima.

Kompatibilni uređaji

Kao što smo ranije naveli, alat WorkinTool Data Recovery Software namijenjen je samo uređajima koji imaju operacijski sustav Windows. Međutim, neovisno o operacijskom sustavu, on može oporaviti podatke s velikog broja uređaja kao što su USB stickovi, memorijske kartice, kamere te razni drugi tvrdi diskovi.

Izgled i korištenje

WorkinTool Data Recovery Software ima jedan poprilično jednostavan izgled i navigacija u samom alatu je laka.

Prilikom instalacije ovog alata, lako je moguće odabrati koju od particija želite skenirati u potrazi za izgubljenim podacima, a možete birati i određenu lokaciju kao što je radna površina, koš za smeće ili određena mapa. Kada ste odabrali željenu lokaciju koju želite skenirati, alat će izlistati sve tipove datoteka koje je pronašao na njoj i ponuditi vam pojednostavljenu pretragu.

Korisnik tako može birati želi li pregledati pronađene slike, dokumente, video uratke, audio podatke, arhive ili ostalo. Ako odabere, primjerice slike, dobit će novi popis na kojem može odabrati čak i željeni format slike, odnosno format u kojem je bila izbrisana slika. Tada će posao pronalaska slike već biti jako lak, a samo je na popisu slika potrebno pronaći onu koju zapravo tražite.

Besplatna i Pro verzija

Ovaj alat dolazi u dvije različite verzije, a to su besplatna i Pro verzija. Iako je besplatna verzija odlična solucija za povrat izgubljenih podataka, Pro verzije nudi neke posebne značajke.

Besplatna verzija moći će povratiti do 500 megabajta izgubljenih datoteka, dok Pro verzija neće imati ograničenje. Također, besplatna verzija ne nudi preview, odnosno pregled datoteke koju vraćate, a pregled videa funkcionira samo za njegovih prvih 15 sekundi. Besplatnu verziju nije moguće niti nadograditi, a isto tako, korisnička podrška omogućena je samo za Pro korisnike.

Korisnici Pro verzije ovog alata moći će pomoć potražiti i na daljinski način, gdje će dobiti podršku nekog od stručnjaka za korištenje ovog alata. Naravno, Pro verzija je verzija koja se plaća, a omogućen je povrat novca nakon 7 ili 14 dana korištenja.

Postoji više paketa za one koji žele kupiti ovaj alat. Od besplatne verzije pa do Lifetime Pro verzije, što znači da ga jednokratnom plaćanjem možete koristiti zauvijek. Plaćati ga možete i godišnje ili mjesečno, a sjajna vijest je da se uz korištenje kupon koda 79CD37EA može dobiti popust od čak 50%!

Odite na službenu stranicu, te unesite kupon prilikom kupnje kako biste znatno uštedjeli na ovom sjajnom alatu!

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Promo i akcije

Jesen je stigla, a s njom i fantastična prilika za sve ljubitelje biciklizma i obožavatelje električnih bicikala. Od 22. rujna do 22. listopada, GearBerry...

Aplikacije i softver

Ako govorimo o modernom digitalnom okruženju, scenariji gubitka podataka nisu neuobičajeni, a jedna od najizazovnijih situacija javlja se kada RAID nizovi naiđu na probleme...

Promo i akcije

Mjesec rujan se približava, a internetska trgovina GearBerry je spremna za povratak u škole. Do 30. kolovoza 2023. godine, na njihovoj web stranici dostupna...

Aplikacije i softver

Ljetni praznici bliže se kraju, a roditelji, učenici i studenti lagano započinju pripreme za nadolazeću školsku i akademsku godinu. Bilo da su vaša djeca...

Aplikacije i softver

Ako su tablice, dokumenti i prezentacije vaša svakodnevica, Microsoft Office paket mora biti dio vašeg računalnog asortimana. Iako su danas dostupne mnoge besplatne alternative,...

Aplikacije i softver

Ako još uvijek koristite zastarjeli operativni sustav ili stariju verziju Office sustava, vaše računalo s protekom vremena postaje sve manje sigurno i manje kompatibilno...

Tech

HONOR nudi velik izbor pametnih telefona za svačiji ukus i džep, a žele ih i najveći ljubitelji mode i tehnologije. Donosimo pregled uređaja na...

Promo i akcije

Ovom prilikom ćemo predstaviti pametnu četkicu za zube, jednog od najboljih svjetskih brendova Oclean. Oclean je brend koji se specijalizirao i nudi proizvode vrhunske...