Sci-fi

X-Men: Dark Phoenix u kinima početkom ljeta

Kako je već nekoliko puta najavljivano, najnoviji film iz franšize X-Men Dark Phoenix izlazi tek početkom ljeta. Iako je 20th Century Fox objavio prvi trailer i poster za film, još u rujnu prošle godine, zakazani datum prikazivanja u kinima bio je početkom ove godine, no produkcija je odlučila kako ipak treba više vremena za ponovno snimanje određenih scena.

Adaptaciju stripa The Dark Phoenix Saga autora Chrisa Claremonta s crtežima Davea Cockruma i Johna Byrnea na filmsko platno donosi režiser i scenarist svih prijašnjih X-Mena, Simon Kinberg.

U novom nastavku X-Meni se suočavaju s neprijateljem iz vlastitih redova – Jeanom Gray. Pogođena misterioznom kozmičkom silom tijekom misije u svemiru, Jeana je jedva preživjela. Nakon nesreće oslobađa moći koje ne može ni kontrolirati ni razumjeti,  a ta je sila čini moćnijom i nestabilnijom. Kako je potpuno izvan kontrole, povrijedit će one do kojih joj  je najviše stalo. Na granici razaranja jedine obitelji koje imaju, X-Meni će morati pronaći način da se ujedine, ne samo kako bi spasili Jeane, već i galaksiju od invazije prijetećih vanzemaljaca.

U glavnoj ulozi Jeane Gray naći će se Sophie Turner, Michael Fassbender vraća se kao Magneto, James McAvoy kao profesor Charles Xavier, Jennifer Lawrence kao Mystique, Nicholas Hoult kao Beast, Tye Sheridan kao Cyclops, Evan Peters kao Quicksilver dok će ulogu glavne negativke Smith preuzeti Jessica Chastain.

X-Men: Dark Phoenix u kina stiže 7. lipnja 2019.

 

Komentiraj

Odgovori

Vrh