Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Za 54 dana Firefox ostaje bez Flash Playera

Foto: Pixabay

Ako ste i dalje korisnik Adobe Flash Playera, imate još 54 dana dok ga Mozilla potpuno ne ukloni iz Firefoxa.

Firefox 83, koji se pojavio prije nekoliko dana, posljednja je inačica preglednika koja podržava Flash software, s obzirom na to da će ga Firefox 85 u potpunosti ukloniti kad 12. siječnja 2021. godine stigne do korisnika.

Flash je posljednjih desetljeća proširio mogućnosti preglednika te donio više značajki web stranicama, stvorio temelje za platforme kao što su YouTube, ali danas se od njega odustaje, ponajprije iz sigurnosnih razloga. Flash se pojavio u drugoj polovici devedesetih godina prošlog stoljeća, a u posljednjih deset godina bio je jedan od omiljenih alata gotovo svakog web dizajnera.

Problemi s Flashom započeli su 2011. godine kad je Adobe ukinuo mobilnu verziju. Developeri se od tad odvlače od Flasha, s obzirom na to da se sve teže pokretao, pa je konačno 2017. godine najavljeno da će se ukinuti do kraja 2020. godine, piše CNet.

Činjenica da Mozilla odustaje godinama nakon što su počeli prvi problem, ukazuje na to koliko je teško ukinuti određenu tehnologiju koja se toliko široko koristila.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Apps & Software

Adobe, Arm, Intel i Microsoft najavili su da su dio novog saveza kojem je cilj smanjiti prijevare s mrežnim sadržajem. Zajedno s BBC-om i...

Apps & Software

Kreirali su vlastiti web preglednik unutar kojeg Flash plug-in i dalje radi

Apps & Software

Novi Microsoftov Windows 10 update trenutno je dostupan putem Update kataloga i trajno uklanja Adobe Flash Player.

Apps & Software

Firefox 84 bit će posljednja verzija popularnog preglednika koja podržava Flash. Nova verzija 85 koja bi trebala izaći 26. siječnja, neće sadržavati podršku za...

Oglašavanje