Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Apps & Software

Zbogom SMS, stižu 5G poruke?

dijeljenje sadrzaja

Tri najveća mobilna operatera u Kini nedavno su, na zajedničkoj online konferenciji za medije, objavili puštanje u rad nove usluge – 5G poruka.

Ove poruke bi trebale biti nadogradnja poznatog SMS-a, koje će korisnicima donijeti nove mogućnosti korištenja.

Tako će 5G poruke ukinuti ograničenje dužine, odnosno broja slovnih znakova i omogućiti podršku za slanje više različitih formata, prenosi GizChina.

Korisnici će putem 5G poruka, osim standardnog teksta, moći slati fotografije, audio i video snimke, emojije, kontakte i druge sadržaje, i bit će dostupne u online i offline načinu rada.

O novim porukama se još uvijek ne zna puno, ali se na prvi pogled čini da će one biti nekakva unaprijeđena varijanta poruka koje integriraju mogućnosti sadašnjih SMS i MMS i vjerojatno nude i neke dodatne opcije.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Oglašavanje

Možda će vas zanimati

Hi-tech

Iz Nokije su izjavili da su najveće 5G brzine prijenosa na testu dostigle 4,7 Gbps.

Biznis

Američko ministarstvo trgovine blizu je potpisivanja novog pravila kojim bi se američkim tvrtkama dozvolio rad s kineskim gigantom Huaweijem na uspostavljanju standarda za novu...

Hi-tech

Aktualna situacija izazvana pandemijom koronavirusa pokazala je koliko je digitalna komunikacija bitna za sva područja života. Zato je Petar Hanke, član bečke gradske vlade...

Future

5G olakšava brzo i fleksibilno povezivanje, kako bi se osigurala dijagnostika i liječenje na daljinu.

Oglašavanje