Geekmaxi
Apps & Software

Znate li najpopularnije aplikacije generacije Z?

Evo nekih od njih…

Foto: YouTube

U generaciju Z spadaju mladi koji su većinom odrasli uz računala, internet, pametne telefone te društvene mreže.

Ne znaju što to znači kad se filmovi mogu gledati samo onda kad su na TV-u ili kad ih se mora posuditi u videoteci. Ne znaju kako je to pogledati jedan crtić prije Dnevnika niti što znači pretraživati knjižnice i enciklopedije zbog informacija.

Evo nekih od najpopularnijih aplikacija ove generacije:

Twitch – platforma za prijenos i gledanje videoigrica. Dnevno 15 milijuna jedinstvenih korisnika posjećuje Twitch, a broj mjesečnih pregleda prijenosa iznosi gotovo 900 milijuna.

Reddit – za Reddit možemo reći da ga koriste i stari i mladi, no iznimno je popularan među generacijom Z.

TikTok – ova aplikacija ili društvena mreža podsjeća na Vine, a korisnicima omogućuje stvaranje i dijeljenje kraćih videozapisa.

Imgur – jedna od platformi koja nije ograničena samo na mlade. Na njoj se objavljuju fotografije, memeovi te gifovi, a broj je mjesečnih korisnika oko 250 milijuna.

Unfold – aplikacija za stvaranje atraktivnih priča na Instagramu. Mjesečno se putem ove aplikacije napravi oko 50 milijuna storyja.

Brat – YouTube kanal koji prati više od 3 milijuna ljudi i na kojem se objavljuju originalne emisije.

NTWRK – aplikacija za e-kupovinu bogata je sadržajem kojima brendovi i poznate osobe promoviraju i prodaju svoje proizvode, a u nju su novac uložili LeBron James, Jimmy Iovine te mnogi drugi.

Lomotif – ova aplikacija za uređivanje videozapisa korisnicima omogućuje ubacivanje fotografija, glazbenih isječaka te raznih efekata u postojeće videozapise.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh