Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Internet

Znate li pravilno koristiti smajliće?

Sve ih je više, a neki stvaraju nesporazume u komunikaciji…

Bilo to vama djetinjsto ili ne, smajlići su rasprostranjen dio moderne komunikacije. Bilo bi idealno kad bi ih svi jednako čitali i koristili, ali to katkad nije slučaj.

S najjednostavnijim znakovima poput “plačka”, “smješka” ili “ljutka”, nema problema. Ipak, što kada vam netko pošalje cipelu ili dlan?

Dobar primjer koji izaziva nesporazume je jedan od najosporavanijih – sklopljene ruke.

Foto: Emojipedia

U Japanu znači “molim te” ili “hvala ti”. U Sjedinjenim Državama se pak često koristi kao “molitva” ili “daj 5”.

Problem je što ti mali izazivači pomutnje nisu univerzalni, nego se koriste u različitim kulturama na različit način. Tako je, primjerice, jedan od najpopularnijih emotikona u SAD-u – patlidžan. Ne znači da su Amerikanci ljubitelji patlidžana ili da su strastveni vegetarijanci, nego naprosto znači sljedeće.

Među najpopularnijim smajlićima, prema Emojipediji, su crveno srce, lice sa suzama radosnicama, vatra, lice sa srcima umjesto očiju i lice sa srcima.

Kako je nedavno bio Svjetski dan smajlića, ako se dogodi da vam u prepisci nedostaje neki novi, javite Emojipediji. Oni još uvijek prikupljaju prijedloge za novi set emotikona koji bi trebao postati dostupan naredne godine.

Ostavi komentar

Možda će vas zanimati

Internet

Da Elon Musk nije obožavatelj medija i nije neka tajna. Tvrtka Tesla je 2020. godine prestala odgovarati na novinarske upite i u njoj je...

Internet

Kako stvari stoje, čini se da više nećemo vidjeti nove emoji zastavice na svojim telefonima. Unicode je upozorio da više neće prihvaćati prijedloge za...

Aplikacije i softver

WhatsApp uvodi određene značajke koje su već neko vrijeme iznimno potrebne, uključujući onu koja bi mogla smanjiti širenje dezinformacija. Za početak, WhatsApp će dodati...

Tech

World Emoji Day